clasa 9 - productie
clasa 9 - productie
buna seara,
as propune celor de la saga sa se poata lucra si cu clasa 9 - costuri.
cine sustine?
as propune celor de la saga sa se poata lucra si cu clasa 9 - costuri.
cine sustine?
Re: clasa 9 - productie
Mai exact (fii un pic ma detaliat)? Si pana acum se putea lucra cu clasa 9.
pentru Balazse
imi pare rau nu se poate lucra cu clasa 9. adica conturile de clasa 6 ( cheltuieli ) sa mi le ,, transfere ,, in conturi de clasa 9 ( costuri ).
unde ai tu , de exemplu inchidere conturi clasa 9?eu nu am gasit
cine lucreaza cu productie stie ce vorbesc. acum cativa ani am ridicat aceasta problema pentru echipa saga. mi s-a raspuns atunci ca nu vor avea in vedere in viitorul apropiat.
acum poate ... au in vedere daca se hotarasc.
imi pare rau nu se poate lucra cu clasa 9. adica conturile de clasa 6 ( cheltuieli ) sa mi le ,, transfere ,, in conturi de clasa 9 ( costuri ).
unde ai tu , de exemplu inchidere conturi clasa 9?eu nu am gasit
cine lucreaza cu productie stie ce vorbesc. acum cativa ani am ridicat aceasta problema pentru echipa saga. mi s-a raspuns atunci ca nu vor avea in vedere in viitorul apropiat.
acum poate ... au in vedere daca se hotarasc.
De lucrat se poate lucra cu cls.9, doar ca nu se poate lucra "concomitent", adica asocia la o inregistrare de cls.6 direct si o inregistrare de cls.9.
Am lucrat cu cls.9, dar nu la productie, ci in alt domeniu si era alt program, de aceea am si mentionat sa dai mai multe detalii la ceea ce doresti sa propui ca sa venit cu pareri sau idei.
Totusi ce intelegi prin inchiderea contului de cls.9?
Am lucrat cu cls.9, dar nu la productie, ci in alt domeniu si era alt program, de aceea am si mentionat sa dai mai multe detalii la ceea ce doresti sa propui ca sa venit cu pareri sau idei.
Totusi ce intelegi prin inchiderea contului de cls.9?
Folosirea clasei 9 este doar una din metodele de contabilitate de gestiune.
Eu nu recomand folosirea clasei 9, este una din cele mai mari consumatoare de resure.
Si nu inseamna doar o corespondenta intre clasa 6 si 9.
Introducerea in saga a contabilitati de getiune ar complica mult de tot introducerea datelor, la fiecare rand dintr-un document de cost fiind obligat sa stai si sa tot alegi: este cheltuiala productiva sau neproductiva, este directa, indirecta sau generala, daca e directa sa alegi produsul, daca nu sa faci delimitarea pe secţii, ateliere, linii de fabricaţie etc. Si repet, asta la fiecare linie de cheltuiala.
Contabilitatea de gestiune se poate organiza si prin alte metode:
- dezvoltarea analitica a conturilor din contabilitatea financiară sau
- cu ajutorul evidenţei tehnico-operative proprii. OMF.1826/2003
Eu nu recomand folosirea clasei 9, este una din cele mai mari consumatoare de resure.
Si nu inseamna doar o corespondenta intre clasa 6 si 9.
Introducerea in saga a contabilitati de getiune ar complica mult de tot introducerea datelor, la fiecare rand dintr-un document de cost fiind obligat sa stai si sa tot alegi: este cheltuiala productiva sau neproductiva, este directa, indirecta sau generala, daca e directa sa alegi produsul, daca nu sa faci delimitarea pe secţii, ateliere, linii de fabricaţie etc. Si repet, asta la fiecare linie de cheltuiala.
Contabilitatea de gestiune se poate organiza si prin alte metode:
- dezvoltarea analitica a conturilor din contabilitatea financiară sau
- cu ajutorul evidenţei tehnico-operative proprii. OMF.1826/2003
Marian Apetre
imi pare rau dar se vede ca nu ai lucrat cu costuri niciodata. ce spui tu.... ai citit cateva carti si incepi sa iti dai cu parerea.
a fost doar o propunere ..... nu umflare de ficati.....
a fost doar o propunere ..... nu umflare de ficati.....
- Administrator
Cretanm, mi se pare mie sau incerci sa fii obraznic? Ai grija la exprimare.
Altfel, contabilitatea de gestiune asa cum o vrei tu se poate tine foarte bine si mult mai eficient cu ajutorul grupelor de articole contabile, setabile din ecranul "Grupe".
Altfel, contabilitatea de gestiune asa cum o vrei tu se poate tine foarte bine si mult mai eficient cu ajutorul grupelor de articole contabile, setabile din ecranul "Grupe".
buna ziua,
eu am incercat doar sa propun un lucru . atata tot. nu am jignit pe nimeni. nu sunt obraznic.ar fi corect ca fiecare utilizator sa spuna eu asa cred ca este bine, sau asa vad problema. cand altii fac pe d.zeu sau sunt atata stiutori mi se pare cam lipsa de ... educatie.
eu am intrebat doar atat daca se poate sa se introduca clasa 9 sau cum pot sa lucrez in saga cu clasa 9.atata tot.
nu domnule administrator?
eu am incercat doar sa propun un lucru . atata tot. nu am jignit pe nimeni. nu sunt obraznic.ar fi corect ca fiecare utilizator sa spuna eu asa cred ca este bine, sau asa vad problema. cand altii fac pe d.zeu sau sunt atata stiutori mi se pare cam lipsa de ... educatie.
eu am intrebat doar atat daca se poate sa se introduca clasa 9 sau cum pot sa lucrez in saga cu clasa 9.atata tot.
nu domnule administrator?
domnule administrator clasa 9 incepe cu contul 901 si se termina cu 933. se face balanta de verificare........ se foloseste mai ales la productie. am intrebat si intreb : exista undeva in saga unde am posibilitatea sa fac acest lucru?
exista undeva in saga posubilitatea sa pot lucra repet cu aceasta clasa . trebuie la sf. de ciclu / luna sa inchid conturile de la 901 .... 925 cu 931/933.Eu nu am gasit in saga acest lucru. va rog sa ma ajutati dvs.
exista undeva in saga posubilitatea sa pot lucra repet cu aceasta clasa . trebuie la sf. de ciclu / luna sa inchid conturile de la 901 .... 925 cu 931/933.Eu nu am gasit in saga acest lucru. va rog sa ma ajutati dvs.
În articole contabile.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
corect.
multumesc tomac
multumesc tomac
- Administrator
Ma gandeam sa te banez cretanm, dar presimt ca o sa râdem mult si in continuare, asa ca te mai tin.