Detalii camp eroare xml e-Factura

Ce crezi ca ar trebui introdus sau modificat la programe?
bordeianud59

Detalii camp eroare xml e-Factura

#1 Mesaj de bordeianud59 »

Am dori ca SAGA sa includa in mesajul de eroare a raportarilor in e-factura si campul unde se afla eroarea, nu numai pozitia in acel interminabil rand 2 din xml. Ar ajuta teribil, deoarece aceste xml-uri cu erori nu sunt in fisierul uzual din SAGA, sa verificam ce se afla la acea pozitie (chiar daca ar fi, debug-ul ar fi mai usor daca s-ar include denumirea campului cu problema)

De exemplu, o situatie intalnita vineri (solutionata intre timp) raporta la incercarea de incarcare in e-Factura:
Fisierul transmis nu este valid ORG.xml SAX SAXPparse exception linenumber:2: columnumber:3046: an invalid xml character (UNICODE 0x2) was found in the element content of the document.

Deoarece informatiile sunt diferite de la factura la factura, acea pozitie 3046 difera de la caz la caz. Eroarea era la campul adresa, un spatiu la inceput.
Pentru a asista rezolvarea erorii, am dori ca raportul SAGA sa includa antetul campului cu problema ( in acest caz StreetName extras din stringul xml ....<cbc:StreetName> .....................</cbc:StreetName>......

Se poate cauta in string inapoi de pa pozitia semnalata pana la primul senm "<" si apoi extragand inainte pana la primul semn ">", putin ajustat, rezulta StreetName in exemplul dat.

Multumim!

ciucam288

Re: Detalii camp eroare xml e-Factura

#2 Mesaj de ciucam288 »

Puneti-va in locul lui saga si reformulati sugestia!? :)
Mai siplu ar fi sa faca un buton cu eliminarea caracterelor si spatiilor neacceptate de standardul XML in bazele de date.
Defapt butoanele exista, functiile trebuie un pic actualizate.

bordeianud59

#3 Mesaj de bordeianud59 »

As zice ca este de datoria operatorilor economici sa isi perie baza de date a clientilor etc. Daca SAGA incepe sa faca modificari fara stirea si acceptul operatorului, se rupe lantul de responsabilitate. Era mai simplu cum spuneti Dvs. dar nu mai bine. As prefera sa adauge cateva linii de cod la functia acelui raport pt a include denumirea campului cu problema.

tomac

#4 Mesaj de tomac »

Mesajul de eroare este generat de validatorul ANAF. SAGA doar citește acel mesaj și-l afișează.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns