Saga are deja (mai mult de) 20 de ani de cand ruleaza in mediul windows.
Optimizari si cosmetizari ar fi trebuit facute odata la 4-5 ani.. dar nu e o prioritate.
Legat de meniuri si lucrul comod cu tabele, rinduri si coloane.... e de preferat un monitor dedicat cu rezolutie mica si diagonala mare (20-22 toli si maxim FullHD).
Tot ce este peste FullHD va ingreuna afisarea clara. Recomand dezactivarea scalarii la DPI-uri mari. Setarile de afisare (si nu numai) se salveaza in registrii de windows.
Deci dupa o configurare acceptabila, setarile pot fi exportate pt. reutilizare in caz de necesitate. Vezi registrii Computer\HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\SAGA\SAGALC .
La rezolutiile 2k si 4k recomand injumatatirea rezolutiei si scalarea dezactivata (100%). La fel si proprietatile de rulare in windows pentru sc.exe.
@popi33 ați încercat să măriți coloana de la cantitate ?(să trageți spre dreapta ca la coloanele de excel?)
merge deasemenea la oricare din coloane să le expandați cât aveți nevoie să se vadă ce este completat în ele.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
balazse246 scrie: ↑Sâm Mar 01, 2025 12:39 pm
Unde ar trebui sa vedem diferenta?
Dorința mea ar fi, ca în coloana de cantitate să văd tot ce am tipărit. Problema nu este de fapt când tipăresc "123", ci când tipăresc "1" - cel mai comul input. Când tipăresc "1" nu se vede deloc.
herganiec scrie: ↑Sâm Mar 01, 2025 12:59 pm
@popi33 ați încercat să măriți coloana de la cantitate ?(să trageți spre dreapta ca la coloanele de excel?)
merge deasemenea la oricare din coloane să le expandați cât aveți nevoie să se vadă ce este completat în ele.
Da, cred că am încercat și funcționează bine. Dar nu îmi convine foarte mult, pt. că nu se salvează (sau nu știu eu să salvez) dimensiunile coloanelor. Poate că se poate face ceva tot din regiștrii Windows.
ciucam288 scrie: ↑Sâm Mar 01, 2025 12:44 pm
Saga are deja (mai mult de) 20 de ani de cand ruleaza in mediul windows.
Optimizari si cosmetizari ar fi trebuit facute odata la 4-5 ani.. dar nu e o prioritate.
Legat de meniuri si lucrul comod cu tabele, rinduri si coloane.... e de preferat un monitor dedicat cu rezolutie mica si diagonala mare (20-22 toli si maxim FullHD).
Tot ce este peste FullHD va ingreuna afisarea clara. Recomand dezactivarea scalarii la DPI-uri mari. Setarile de afisare (si nu numai) se salveaza in registrii de windows.
Deci dupa o configurare acceptabila, setarile pot fi exportate pt. reutilizare in caz de necesitate. Vezi registrii Computer\HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\SAGA\SAGALC .
La rezolutiile 2k si 4k recomand injumatatirea rezolutiei si scalarea dezactivata (100%). La fel si proprietatile de rulare in windows pentru sc.exe.
Mulțumesc pt. sugestie. Într-adevăr, problema pe care încerc să o rezolv este ca textul e prea mic (sau îmi pierd eu din puterea vederii). Poate că din rezoluție/dpi se poate face ceva.
Da, cred că am încercat și funcționează bine. Dar nu îmi convine foarte mult, pt. că nu se salvează (sau nu știu eu să salvez) dimensiunile coloanelor. Poate că se poate face ceva tot din regiștrii Windows.
[/quote]
nu e in registrii. este in saga.
Screenshot 2025-03-02 124349.png (10.74 KiB) Vizualizat de 5188 ori
Pentru popi33
Acum am observat, cand tastezi "123" se vede doar "3".
Ai incercat sa trimiti un e-mail echipei Saga, poate ei au o solutie?
Daca da, sa ne zici si noua care a fost.
deoarece campul de cantitate permite 4 caractere dupa zecimale, efectiv NU ARE LOC sa afiseze tot. sigur 1 si 2 sunt acolo.
dar nu este destul de lata coloana.
@popi33... mergeți la administrare.. intretinere BD, General.. pune bifa pe toate pătrățele alea de acolo... iar la modificare fonturi.. alege Arial.. 11.
dai ieșire.. și vă rămâne salvat, forma ferestrelor și a fontului în Saga...
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”