Sistem customizat de caserie

Ce crezi ca ar trebui introdus sau modificat la programe?
popi33

Sistem customizat de caserie

#1 Mesaj de popi33 »

As dori sa implementez un sistem de caserie cu anumite particularitati.

Momentan avem urmatorul sistem:
In magazinul nostru de materiale de constructii, avem gestionari, care scriu bonuri de mana, cu marfa clientilor.
Clientul vine apoi la caserie cu bonul, iar casierul trece de mana aceste bonuri in aplicatia SAGA. Ar fi nepractic pentru client sa vina cu produsele la caserie, dat fiind ca sunt voluminoase.

Ce as dori sa fac ar fi ca gestionarii sa realizeze bonurile cu o aplicatie pe telefonul mobil (de asta ma pot ocupa eu), iar bonurile sa apara pe ecranul casierului. In mod ideal, as vrea ca programul de pe calculatorul casierului
sa comunice cu baza de date SAGA sau cu aplicatia SAGA, poate prin intermediul unui API, pentru a introduce bonul in sistem (la sectiunea "Intrari"). In mod mai putin ideal, casierul va putea scana de pe ecran bonurile, cu un cititor de coduri de bare. Asta am inteles ca se poate, dar nu ar realiza scopul ultim de a scuti casierul de o a doua introducere a datelor, pt. ca mai ramane cantitatea care trebuie introdusa.

Ce posibilitati de extensie in aceasta directie exista?

balazse246

Re: Sistem customizat de caserie

#2 Mesaj de balazse246 »

Eu as vedea cateva solutii (dar trebuie vazut daca pentru fiecare caz se emite factura sau ajunge doar un simplu bon):
- gestionarului sa introduca datele in meniul "comenzi", iar cei de la casierie sa genereze factura/bonul pe baza comenzii;
- gestionarul cu aplicatia proprie genereaza in fisier xml, fisier care casierul il importa cu drag&drop in "iesiri" (factura/bon);
- se foloseste Saga Web, iar gestionarul creaza factura utilizand aplicatia Saga Facturare (https://www.sagasoft.ro//saga-facturare.php) (aici nu prea vad posibilitatea pentru bon);
- desi PublineMobile este mai degraba pentru Horeca, poate s-ar putea cumva folosii si pentru situatia voastra, asta daca se emite doar bon fiscal, dar ma gandesc ca se poate genera si factura daca se solicita.

Eu am sugerat echipei Saga, ca in aplicatia Saga Facturare sa fie inclusa si o optiune de introducere comanda, dar ii posiaibil ca din pdvd tehnica nu se poate realiza.

popi33

#3 Mesaj de popi33 »

Optiunea 2 pe care mi-o propuneti suna bine! Am sa o explorez cât de curând.

popi33

#4 Mesaj de popi33 »

Am adus recent optiunea 2 la un stadiu utilizabil, și m-am gândit să o împărtășesc aici: https://github.com/ianosd/pax-avize
Momentan testăm cum funcționează la noi. Dacă sunt persoane, care doresc să folosească acest sistem și ar avea nevoie de asistență la instalare, i-aș ruga să mă contacteze în privat.
Motivul pt. care nu am experimentat cu PublineMobile este că... am avut chef să meșteresc, dar și pt. că am vrut să fie cât mai apropiat de sistemul nostru.

herganiec

#5 Mesaj de herganiec »

Felicitari!
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

nicolam76

#6 Mesaj de nicolam76 »

Trebuie testam.. am un depozit de bauturi... cred ca ar merge ..

Scrie răspuns