Problema importului articolelor din Excel – tip „Materie primă” importat ca „Marfă” și dubluri

Ce crezi ca ar trebui introdus sau modificat la programe?
iacopd

Problema importului articolelor din Excel – tip „Materie primă” importat ca „Marfă” și dubluri

#1 Mesaj de iacopd »

Bună ziua!

Am întâmpinat o problemă la importul articolelor dintr-un fișier Excel (.xlsx) în SAGA, în modulul „Articole”. Deși la coloana „Tip” am setat „Materie primă”, după import, toate articolele au apărut ca „Marfă”. Am încercat inclusiv să copiez denumirile exact din modulul „Gestiuni”, folosind copy-paste (pentru a evita diferențe de denumire și să fie „same as app”), dar problema persistă.
Mai mult, acum mă confrunt cu situația în care aceleași articole sunt dublate în nomenclator și sunt foarte multe.
Ce pot face ca să corectez această situație? Cum pot elimina duplicatele și cum pot schimba tipul articolelor (din „Marfă” în „Materie primă”) în mod eficient?

Menționez că am nevoie de o soluție sigură pentru a nu afecta mișcările existente (dacă există) și să păstrez o evidență corectă.

Mulțumesc anticipat pentru orice sugestii!

balazse246

Re: Problema importului articolelor din Excel – tip „Materie primă” importat ca „Marfă” și dubluri

#2 Mesaj de balazse246 »

in coloana "tip" sa treci "02", care este codul pentru materii prime de la "atipuri de articole/servicii".
Sa ne zici daca a functionat sau nu.

Scrie răspuns