despre elefantul din incapere - importul de XML

Ce crezi ca ar trebui introdus sau modificat la programe?
herganiec

Re: despre elefantul din incapere - importul de XML

#46 Mesaj de herganiec »

Cred că "îngheață" Saga desktop la acest nivel.. e f ambiguu.
„Nu inteligența ne face mari, ci bunătatea inimii. Nu contează cât de mult știi, ci cât de mult bine faci.”

nicolam76

#47 Mesaj de nicolam76 »

... și dacă se modifică TVA sau se schimbă D112 sau alte declarații.. asta să însemne.. că nu se fac actualizari sau?

mantogp710

#48 Mesaj de mantogp710 »

Actualizari de genul se vor face in continuare. Actualizarile sunt de exemplu versiunile de declaratii, cotele de tva sau modul de calcul a salariilor. Functionalitatile sunt optiuni prin care ni se usureaza munca( de exemplu importul fisierelor caselor de marcat este o functionalitate).
Pe viitor toate functionalitatile prezente in Saga desktop , plus cele aflate deja in dezvoltare, vor ramane in program. Dar mai departe nu vor mai aparea altele noi. Actualizarile (care sunt in esenta cauzate de modificari legislative) se vor face in continuare si fiecare va beneficia de ele pe seama licentelor Saga desktop.

lexmedia

#49 Mesaj de lexmedia »

tomac scrie: Lun Dec 08, 2025 8:52 pm Motivele restricționării pe mașini virtuale este o chestiune decisă în firmă. Dacă rulează pe server fizic nu e nicio problemă. Eu am client care are propriul server, fizic, cu Windows Server și unde are SAGA iar eu am SAGA configurat client și am conexiune VPN către serverul lui. Și funcționează bine mersi. Iar clientul meu, dacă nu migrează în web, nu va avea nicio problemă pentru că nu are programul activat prin rdp sau în mașini virtuale.
Eh, atunci asta e, noi si cativa clienti vom fim singurii prosti impactati de faptul ca cineva considera sa cei care folosesc Windows Server cu RDP, eventual care ruleaza pe masini virtuale, ar trebui alungati sau fortati sa intre la loc in turma. Eu am explicat deja foarte clar si argumentat de ce unii prefera sa foloseasca RDP in loc de client-server, evident degeaba. Un server nu este ceva pe care il tii in sufragerie, ci intr-un centru de date care nu e in garaj, deci ai nevoie sa il administrezi cum, iar acel cumva se cheama RDP.

Pe langa asta, ceva important pentru a intelege de ce sunt asa revoltat, eu folosesc un MacBook Pro, nu am Windows si nici posibilitatea sa il instalez local decat intr-o masina virtuala, si folosesc RDP, deci sunt direct impactat de decizie. Pe web este exclus sa migrez.

Nici nu mai are rost sa mai argumentez ceva de restul chestiunilor pentru ca inteleg ca, asa cum am si spus ca se intampla mai tot timpul iar asta e dovada, totul este deja hotarat si batut in cuie. Deci, da, nu are niciun rost sa polemizam sau sa discutam orice, doar ca sa discutam.

manuelav

#50 Mesaj de manuelav »

Si cu eliminarea importului DBF s-a rezolvat, au inteles ca e o decizie gresita (elefantul din incapere)... sigur ca are rost sa discutam ca de aia suntem aici pe forum.
Ce facem cu dinozaurul din incapere - SAGA Desktop?

tatard

#51 Mesaj de tatard »

no, hiadatz sa ne si radem un pic...

eu in calitate de deschizator al acestui thread - vreau sa se renunte la renuntarea utilizarii bazelor de date.
mi-am modificat TOATE FLUXURILE de lucru astfel incat acum import xml.
da, este mai lent decat baza de date...

si... nu am toate "tag"-urile de care am nevoie. VREM TAG DE NUMAR RECEPTIE...

asadar propun sa se renunte la renuntarea la baze de date.

:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

manuelav

#52 Mesaj de manuelav »

tu cand spui baza de date te referi la fisierele dbf-uri? Pai aia s-a rezolvat, asta si spuneam... Problema e ca acum vor sa abandoneze practic Saga de Desktop si sa mute pe toata lumea in Saga Web. Deci se va lucra si mai lent, ca nu ai cum lucra online in cloud la viteza locala, in plus depinzi si de internet in orice moment. A picat netul esti cam pa!

herganiec

#53 Mesaj de herganiec »

:cry: :cry: :roll:
„Nu inteligența ne face mari, ci bunătatea inimii. Nu contează cât de mult știi, ci cât de mult bine faci.”

nastasea875

#54 Mesaj de nastasea875 »

Ma poate ajuta cineva cu o inforrmatie legat de importul xml de facturi de iesire, cum reusesc sa fac sa imi mapeze gestiunea la import
am incercat cu toate variantele (<Gestiune>MAGAZIN</Gestiune>, <den_gestiune>MAGAZIN</den_gestiune>, <den_ges>MAGAZIN</den_ges> am pus si codul gestiuni si tot nimic
Ma puteti ajuta sa imi spuneti ce nu fac bine
<Detalii>
<Continut>
<Linie>
<LinieNrCrt>1</LinieNrCrt>
<Gestiune>MAGAZIN</Gestiune>
<den_tip>Marfuri</den_tip>
<Descriere>CAMEL CASTER</Descriere>
<CodArticolClient>26103</CodArticolClient>
<GUID_cod_articol></GUID_cod_articol>
<CodBare></CodBare>
<InformatiiSuplimentare></InformatiiSuplimentare>