Calcul actv net contabil
-
florinp101
Calcul actv net contabil
PROPUN un buton sau o noua fereastra care poate calcula lunar situatia activului net contabil. Indicator esential in gestionarea capitalurilor din 2026.
Re: Calcul actv net contabil
Știi că se poate afla imediat din clasa 1 din balanță, așa-i? Vrei un buton sau o fereastră să calculeze o diferență de 2 sume?
Faci singur..
„Nu inteligența ne face mari, ci bunătatea inimii. Nu contează cât de mult știi, ci cât de mult bine faci.”
"- Vrei un buton sau o fereastră să calculeze o diferență de 2 sume?
- Buton."
... hihihihihihihihihiiii... prea buna!

- Buton."
... hihihihihihihihihiiii... prea buna!
https://ro.wikisource.org/wiki/Povestea_unui_om_lene%C8%99
-
alexandrur
Trebuie implementat un sistem de raportarea automata- ( sa trimita email ) catre pesoanele decidente din catrdul firmelor cu un rezunat cu toate informatiile relevante .
programul trebuie sa ajute beneficiarul real
Trebuie facute 2 operatii matematice si colectate alte 5 cimpuri in acest raport
programul trebuie sa ajute beneficiarul real
Trebuie facute 2 operatii matematice si colectate alte 5 cimpuri in acest raport
-
florinp101
Sa stiti ca ar fi util, sunt care nu stiu nici la ora asta ce implicatii are calculul ANC in bugetul firmei.
In general ce e simplu e trecut rapid cu vederea.
Imi pastrez propunerea de a avea un buton pentru calcul ANC si comparat cu Capitalul social. Sanctiunile sunt mari daca se incalca legislatia.
Multumesc
In general ce e simplu e trecut rapid cu vederea.
Imi pastrez propunerea de a avea un buton pentru calcul ANC si comparat cu Capitalul social. Sanctiunile sunt mari daca se incalca legislatia.
Multumesc
Calculul ANC si anumite consecinte erau de mult prevazute in legea societatilor comerciale insa au fost introduse sanctiunile mai aspre ca noutate ca sa-i pese si patronului de sanatatea firmei.
. Te referi la contabili? N-au voie sa nu stie! Ar trebuie sa existe sanctiuni si pt aceste "nestiinte". Usurarea modului de lucru pt contabili, in opinia mea, nu consta in oferirea cator mai multe facilitati/optiuni de-a gata. In curand o sa ne preia AI-urile munca cu totul si nu o sa mai intereseze pe nimeni ca inteligenta artificiala nu se poate conforma cu un cod etic sau deontologic.florinp101 scrie: ↑Mar Mai 26, 2026 2:07 am.
sunt care nu stiu nici la ora asta ce implicatii are calculul ANC
-
ciripaniucv189
Vă rog să-mi spuneți dacă este nevoie de expertiză contabilă pentru majorarea capitalului social din aportul asociaților pentru restabilirea activului net pozitiv, dacă firma este pe pierdere.Multumesc mult!
dacă asociații vin cu bani din buzunarul propriu (numerar sau virament bancar) pentru a acoperi pierderile și a aduce activul net pe plus, aveți nevoie doar de:
Hotărârea AGA / Decizia Asociatului Unic de majorare a capitalului social.
Dovada depunerii banilor în contul societății (cu explicația „aport capital social”).
Actul adițional / Actul constitutiv actualizat..
Hotărârea AGA / Decizia Asociatului Unic de majorare a capitalului social.
Dovada depunerii banilor în contul societății (cu explicația „aport capital social”).
Actul adițional / Actul constitutiv actualizat..
„Nu inteligența ne face mari, ci bunătatea inimii. Nu contează cât de mult știi, ci cât de mult bine faci.”
-
ciripaniucv189
Dar dacă se face conversia din contul creditor cu care asociații au împrumutat firma ,conversia în venit,cu achitarea impozitului de 1 la sută?
Poate ajută un fișier xlsm, nu-i ceva profesional, cu floricele, dar l-am verificat pe o balanță reală și merge. Fișierul e homemade, nu luat de pe net din surse dubioase.florinp101 scrie: ↑Mar Mai 26, 2026 2:07 am Imi pastrez propunerea de a avea un buton pentru calcul ANC si comparat cu Capitalul social.
Acesta este link-ul de descărcare din Digi Storage-ul meu:
https://s.go.ro/v33snno2
E făcut și testat în Excel 2019. Fiind fișier excel cu macrocomenzi, la prima deschidere va spune că Macrocomenzile sunt dezactivate și trebuie dat click pe un buton pe care scrie ceva de genul Enable Content / Enable Macros / Activare conținut / Permite, atunci când apare mesajul în bara de formule – comportamentul tipic pentru Excel când conține macro.
Trebuie doar dat jos pe calculator, nu se instalează, dar trebuie NEAPĂRAT citite instrucțiunile.
Excelul este strict pentru generarea hotărârii și a statului de plată pentru dividende și verifică îndeplinirea condițiilor pentru acordarea acestora – Activ net vs Capital social:
1. Cel mai important – înainte de orice, trebuie citite instrucțiunile (Help)
2. După introducerea datelor, în foaia "Dividende" se apasă butonul (da, are și buton) "Generează". Iată ce face:
- verifică dacă se încadrează în condiția impusă de lege - în partea dreaptă a ecranului are un tabel "CONTROL DISTRIBUIRE DIVIDENDE", unde apare pe fond verde dacă a trecut testul, sau roșu, dacă sunt probleme. Acolo apar și elementele care au fost utilizate la calculul ANC și verificarea calculului (2 metode de calcul)
- se generează statul de plată pentru dividende și hotărârea
- se crează o arhivă cu acestea, ele putând fi listate și ulterior, oricând, pe baza ID-ului din arhivă, apăsând butonul (al doilea buton) "Din arhivă"
În altă ordine de idei, colegul @Paturcai, care și-a unit inteligența lui nativă cu inteligența artificială a lui Claudiu AI, a zămislit o aplicație profi și a pus-o free pe forum. Aplicația, tot prin încărcarea balanței, generează o multitudine de rapoarte de analiză, printre care și Activul net. Omul a muncit serios pentru aplicație. Merită încercată.
https://adilupita.wordpress.com/
Dacă asociatul/asociații renunță la dreptul de creanță pentru creditare, nu mai trebuie trecută operațiunea prin ONRC. Trebuie să facă o hotărâre prin care renunță.ciripaniucv189 scrie: ↑Mar Aug 04, 2026 5:15 pm Dar dacă se face conversia din contul creditor cu care asociații au împrumutat firma ,conversia în venit,cu achitarea impozitului de 1 la sută?
Sumele la care renunță vor fi tratate ca venit impozabil (da, 1% dacă firma este MICRO).
https://adilupita.wordpress.com/
Se poate, doar ca trebuie analizat fiecare caz in parte, referitor la implicatii.ciripaniucv189 scrie: ↑Mar Aug 04, 2026 5:15 pm Dar dacă se face conversia din contul creditor cu care asociații au împrumutat firma ,conversia în venit,cu achitarea impozitului de 1 la sută?
Exista situatii in care preluarea la venituri a imprumuturilor, ar conduce la depasirea plafonului de 100.000 euro, cu implicatie directa asupra vectorului fiscal al societatii.
Intradevar, parcurgerea etapelor privind majorarea capitalului din imprumuturi, presupune un anumit efort, dar si plata impozitului pe venit pentru banii proprii, este un efort nejustificat.
Daca efectuezi majorarea CS din imprumuturi, exista o speranta ca in viitor, asociatul/asociatii, sa-si recupereze sumele respective. In schimb, prin preluarea la venituri, aceasta posibilitate nu mai exista.
Eugen Pintea