Modificari Saga C 2025 explicate ciudat

Ce crezi ca ar trebui introdus sau modificat la programe?
hucecd

Re: Modificari Saga C 2025 explicate ciudat

#16 Mesaj de hucecd »

Stati liniștiți totul va fi bine. Va exista posibilități de import date fără probleme. Importul din arhiva era problematic, eu cel puțin îl evitam.

manuelav

#17 Mesaj de manuelav »

Nimeni nu a mentionat importul din arhive in afara de ciucam care s-a trezit vorbind fara sa il intrebe nimeni si fara sa inteleaga despre ce e vorba ... e vorba de importul banal din DBF pe care il facem din programele terte, cel mai adesea din programe de gestiune... si am mai dat exemplu importul din aplicatiile bancilor (extrasele de cont stufoase). Multa lume nu a citit informarea asta dar cand va disparea meniul ala de import DBF din Diverse va iesi iures mare... Nu stiu cine a venit cu ideea asta si care e motivatia reala din spatele ei - mi se pare dubioasa explicatia cu Saga in cloud. Nu ma asteptam nicodata de la Saga sa faca asemenea boacana.

hucecd

#18 Mesaj de hucecd »

Programele terte pot sa faca fisierele xml dupa structura lui Saga, apoi exista posibilitatea de import din fisiere Excel. Importul din aplicatiile bancilor va functiona in continuare.
Importul din fisiere dbf facute de nonprofesionisti erau periculoase pentru baza de date. Am vazut multe baze de date alterate de niste importuri facute fara respectarea manualului de utilizare.

manuelav

#19 Mesaj de manuelav »

Import alterat facut pe structura xml fara respectarea manualului nu se poate?
Platiti dvs. pentru ca acele programe sa ne faca fisiere noi tip xml dupa structura SAGA, sau mai bine o faceti probono direct dvs. ca am inteles ca va ocupati cu asta ?

laszloe480

#20 Mesaj de laszloe480 »

Ne facem ca nu vedem. Aici nu e vorba de "probleme cu dbf", e vorba de bani! Saga s-a pus serios pe strâns bani. Ne-a țesut plasa câțiva ani, acuma am căzut in ea. "Pana la urma nu va obliga nimeni sa folositi aplicatiile SAGA" - bravo @ciucam! Spui asta la contabili cu sute de firme care vor trece pe alt program, nu?

ciucam288

#21 Mesaj de ciucam288 »

manuelav scrie: Sâm Dec 14, 2024 4:04 pm Nimeni nu a mentionat importul din arhive in afara de ciucam care s-a trezit vorbind fara sa il intrebe nimeni si fara sa inteleaga despre ce e vorba
Dvs. ati pomenit si ati cerut detalii din prima postare!
manuelav scrie: Vin Dec 13, 2024 12:06 pm Am primit acum notificarea pe email cu modificarile si noutatile pentru SAGA in 2025.
Ne puteti explica la ce se refera punctul 4?
4. Modificări cu privire la importuri
În contextul în care accesul la baza de date este posibil de pe orice calculator cu net, nu se mai justifica importul de date din arhive

Si v-am raspuns ce impresie mi-a facut mie acest mesaj. Legat de migrarea de arhive de la contabil la contabil.
manuelav scrie: Vin Dec 13, 2024 5:59 pm Obligam acum tertele aplicatii sa faca noi modificari si sa ne coste pe noi bani pentru ca pe SAGA l-a apucat boala pe DBF?

Nu va obliga nimeni nimic. Cautati solutii! Dece? Pt. ca DBF genereaza erori.
manuelav scrie: Sâm Dec 14, 2024 9:35 am @ciucam, cam ce oportunitate ai vazut tu in situatia data, toti utilizatorii astia care faceau import (nu restaurare cum ai crezut tu) trebuie sa isi sparga capul acum?

Nu a pomenit nimeni de restaurare. In mesaj este vorba depsre importuri. Importuri din arhive. La fel si din DBF.
Pe scurt: Saga spune: "Nu se mai fac importuri din arhive si DBF" iar dvs. va isterizati "Nu se mai fac importuri" !
Acum aveti oportunitatea sa cititi si sa va informati in a gasii solutii mai bune pentru activitatea dvs.

manuelav

#22 Mesaj de manuelav »

Nu inteleg ce vreti sa demonstrati sau de ce incercati (nereusit) sa gasiti scuze, sunteti de la serviciul clienti ca sa stim cum stam de vorba... ? DBF nu a generat pana acum erori (e folosit zeci de ani de zile de mii de aplicatii fara probleme) si nu e treaba utilizatorilor sa gaseasca solutii ... pentru asta achitam anual la SAGASoft niste multi bani.
Mai mult pare cum zice colegul:
laszloe480 scrie: Sâm Dec 14, 2024 9:06 pm Ne facem ca nu vedem. Aici nu e vorba de "probleme cu dbf", e vorba de bani! Saga s-a pus serios pe strâns bani. Ne-a țesut plasa câțiva ani, acuma am căzut in ea. "Pana la urma nu va obliga nimeni sa folositi aplicatiile SAGA" - bravo @ciucam! Spui asta la contabili cu sute de firme care vor trece pe alt program, nu?
Am trecut la varianta client server si am cumparat licente pentru fiecare calculator si acum tot nu ajunge?

Vorba aia pe mine m-ai omorat dar cu dbf-ul ce-ai avut?

ciucam288

#23 Mesaj de ciucam288 »

manuelav scrie: Dum Dec 15, 2024 10:15 am DBF nu a generat pana acum erori (e folosit zeci de ani de zile de mii de aplicatii fara probleme)
Nu generalizati situatia dvs. Cautati exemple pe forum.
Manipularea informatiilor din baze DBF a dus la generarea de probleme. Se spune clar la punctul 4 din anunt.
manuelav scrie: Vin Dec 13, 2024 12:06 pm ....Acest tip de import este o ramasiță perimată a programului, sursă a nenumarate probleme.
manuelav scrie: Dum Dec 15, 2024 10:15 am ... pentru asta achitam anual la SAGASoft niste multi bani.
"Multi bani" e o expresie subiectiva si iar generalizati.
manuelav scrie: Dum Dec 15, 2024 10:15 am sunteti de la serviciul clienti ca sa stim cum stam de vorba... ?
Sunt un simplu forumist, de cele mai multe ori acuzat ca sunt pedant si tipicar.
Incercati sa stati de vorba cit mai civilizat posibil. Nu mai folositi exprimari cu "noi" (persecutoare) si "voi" (acuzatoare).
manuelav scrie: Dum Dec 15, 2024 10:15 am Nu inteleg ce vreti sa demonstrati sau de ce incercati (nereusit) sa gasiti scuze,
Incerc sa va fac sa intelegeti ca nu (vreti sa) intelegeti mesajul din anunt (si nu reusesc)
manuelav scrie: Dum Dec 15, 2024 10:15 am Am trecut la varianta client server si am cumparat licente pentru fiecare calculator si acum tot nu ajunge?
vedeti aici solutia pt. "mai putine licente" https://forum.sagasoft.ro/viewtopic.php?p=320805#p320805

manuelav

#24 Mesaj de manuelav »

Trecerea la varianta client server (cu bani pe fiecare client) ni s-a cam impus pentru ca se pierdeau functionalitati din program altfel. Probabil ceva de genul se va intampla si acum cu anularea importului dbf (cu probleme?!) pentru a migra lumea pe SAGAweb (flagshipul firmei) - dar au incurcat borcanele cu importul din terte aplicatii.
Nu inteleg de ce trebuie sa vina forumistul Ciuca sa faca pe avocatul SAGA? Pe mine nu ma lamuriti deloc...
Am intrebat de ce nu pune SAGA la dispozitie utilitar de conversie daca e atat de nenorocit dbf-ul ala. si dvs imi spuneti ca utilizatorii trebuie sa se descurce singuri. Atata tipicareala si pedanterism nu am mai vazut de mult...

zoldhegyii669

#25 Mesaj de zoldhegyii669 »

Ar fi de ajutor sa ne indicati cum se poate importa din fisiere .csv pentru operatiuni care nu sunt banca sau intrari-iesiri . Mai exact pina acum importam note contabile generate dintr-un alt soft folosit de client care genereaza atat .dbf cat si .csv . Pana acum a fost perfect importul din .dbf . Import general din fisiere .csv nu am gasit . Poate urmeaza !

tomac

#26 Mesaj de tomac »

@golometya - am spus eu că acelea nu se vor mai importa?! Am spus că se elimină importul din fișiere DBF. Eliminarea va avea loc în cea de-a doua jumătate a anului viitor.
Se vor introduce importuri noi. Totuși, pe o bază de date client-server, importul de date poate fi evitat, fiind posibil lucru direct pe acea bază de date fie în rețea locală, fie în rețea de tip Lan-Over-Net, fie prin internet cu conexiune directă la un IP fix.

Să limpezim puțin lucrurile:
Importul de date se menține în continuare. Pentru cine citește cu atenție și cunoaște programul știe că informarea se referă la două tipuri de import:
– import din arhive create de SAGA, respectiv
– import de date din fișiere de tip DBF
Ambele tipuri de import putând fi efectuate din ecranul “Import date” situat în meniul “Diverse”.
Ce se va menține:
1. Import de date din fișiere XML în ecranele de intrări/ieșiri, folosindu-se import pe structura XML a e-factura ori cel din SAGA.
2. Import de încasări/plăți în format XML la casă/bancă/deconturi – pe structura XML din SAGA
3. Import de date din fișierele caselor de marcat
4. orice import din fișiere/platforme terțe în ieșiri folosindu-se actuala interfață de import
5. orice import de extrase de cont disponibil acum în jurnal de bancă
6. orice import de fișiere de tip XLS – în clienți, articole, furnizori, detalii ieșiri/intrări
Se va introduce import din XLS și la articole contabile.
Se vor adapta importurile pentru a suporta import din XML.

@manuelav - problema este alta - firma SAGA oferă posibilitatea de a importa date în format DBF și XML - adică oferă 2 variante. Și vrea să renunțe la una din ele. Faptul că o aplicație nu poate exporta în XML nu cred că este problema SAGA.

Licența pentru programul desktop era și înainte/calculator. Așa că nu a impus nimeni nimic. Trecerea la client-server se face din mai multe motive. Unele legate de viteza de lucru pentru seturi mari de date, viteză ce poate fi crescută prin folosire de proceduri stocate, ceea ce baza de date standard nu permite.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

buigaa298

#27 Mesaj de buigaa298 »

Am trecut BD la client-server si am sesizat ca la acesarea Iesirilor dureaza 12 secunde pana se incarca ecranul, la Intrari 9 sec,actualizarea datelor in D394 tine 90 sec si dispar datele de pe ecran in acest interval.
Aceasi baza pe acelasi calculator in modul standard toate cele comunicate mai sus, dureaza 2-4 secunde.
Este normal sau mai trebuie sa fac ceva?
Multumesc.

predonil140

#28 Mesaj de predonil140 »

buna seara
notificarea era pentru 2025, dar deja am probleme cu importul de date din dbf, poate este vreo alta problema, mi se da mesajul ca datele au fost deja importate, apoi daca dau click pe validare imi spune ca "importul facut in versiunile anterioare nu se pot valida automat". Va rog sa ma ajutati sunt disperata, termenul este foarte scurt ca cei cu softul farmaciilor sa poata face ceva.

manuelav

#29 Mesaj de manuelav »

Poate ai incarcat gresit date din luna octombrie, unele deja importate...

tomac

#30 Mesaj de tomac »

Nu este nimic modificat la importul din dbf, iar mesajul ce vă apare nu are nicio legătură cu mesajul respectiv. De altfel eliminarea importului din dbf se va face în cea de-a doua jumătate a lui 2025.
Acel mesaj apare dacă deja sunt importate datele ori importul este făcut din fișiere generate incorect. Este necesar să apelați la asistența SAGA trimițând fișierele dbf pe care doriți să le importați.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns