contracte, iesiri, penalitati

Ce crezi ca ar trebui introdus sau modificat la programe?
lecaa790

contracte, iesiri, penalitati

#1 Mesaj de lecaa790 »

la contracte ar trebuie extins modul d eintroducerer al datelor, astfel incat sa poti introduce pe langa numarul contractului, scadenta prevazuta in acesta, penalitatea pentru intarziere, durata in zile a scadnetei, garantia aferenta contractului

si daca s-ar face legatura ca la iesiri sa poti alege contractul in baza caruia se emit facturile, avend acele date, scadenta, penalitati, se poat calcul extrem de usor penalitati de intarziere

radulescur594

Re: contracte, iesiri, penalitati

#2 Mesaj de radulescur594 »

Mergeti in meniul Diverse->Contracte->Tipuri de contracte si acolo setati % penalitatile/zi care se calculeaza dupa depasirea nr de zile de scadenta pe care-l introduceti la "zile scadenta", contul in care sa se inregistreze penalitatile.
Apoi mergeti la contracte si setati acolo emiterea facturilor.

cojocarua487

#3 Mesaj de cojocarua487 »

Buna ziua,
Folosesc sectiunea Diverse-Contracte din program pentru a factura automat chiriile conform contractelor incheiate si am intampinat 2 probleme :
1. Nu reusesc sa facturez cu TVA 9% - am contracte cazare studenti - acum ceva timp am dat e-mail la Saga si au spus ca nu se poate dar vor face modificari in acest sens!
Poate cineva a gasit o solutie... :roll:
2. Din acest an contractele prevad si penalitati de intarziere si am setat la acest Tip de contract : Penalizari%zi procentul de 0,5 si contul aferent.
Facturarea chiriilor se face in avans pe data de 10 a lunii pt luna urmatoare iar termenul de plata este de 20 zile calendaristice.
Pana acum penalitatile au fost facturate ok insa deja am facturi emise in 10.09.2014 - CHIRIE OCTOMBRIE - ce aveau scadenta in 30.09.2014 neachitate iar programul a facturat in 10.10.2014, la emiterea celei de-a doua facturi, penalizari pentru perioada : 1.10.2014-10.10.2014...cu toate ca facturile nu erau achitate la aceasta data?
Astazi, 10.11.2014, cand facturez chiria pe decembrie pentru clientii cu facturile emise in 10.09.2014 si neachitate programul nu factureaza si diferenta de penalitati- 11.10.2014-10.11.2014 :?:
Factureaza doar penalitatea pentru factura emisa in 10.10.2014 - chirie noiembrie - cu scadenta 30.10.2014 si neachitata pana astazi...practic nu imi calculeaza penalitati pentru perioada : 11.10.2014-10.11.2014.
Va rog sa imi spuneti daca gresesc undeva...eu intelesesem initial de la cei de la Saga ca se emit penalitati doar in momentul efectuarii platilor nu si la emiterea unei facturi ulterioare pt facturile neincasate!
In manualul de instructiuni la capitolul Contracte este totul foarte sintetizat si nu scrie nimic despre modul in care se emit penalitatile...
Multumesc!

cojocarua487

#4 Mesaj de cojocarua487 »

De asemenea o alta problema este ca programul factureaza penalitate la suma datorara fara sa tina cont de faptul ca intr-o factura anterioara a fost cuprinsa o alta penalitate de intarziere!Practic se aplica penalitate la penalitate...ceea ce nu este deloc corect!Ar fi ideal daca ar face facturi separate de penalitati!Ce parere aveti?Nu se confrunta nimeni cu problemele astea? :?:

cojocarua487

#5 Mesaj de cojocarua487 »

Factureaza cineva cu ajutorul ecranului din Saga : Diverse - Contracte ce ţine evidenţa contractelor încheiate cu clienţii, atât în lei cât şi în valută şi genereaza automat facturi pentru sumele lunare conform contractelor încheiate ?
Am trimis acum 3 zile e-mail si la Saga in legatura cu problemele sesizate mai sus insa nu am primit niciun raspuns pana acum si nu stiu cum sa procedez. :roll:
Va rog daca ma puteti ajuta cu un sfat!Multumesc!

cojocarua487

Re: contracte, iesiri, penalitati- Atentie!!!

#6 Mesaj de cojocarua487 »

Pentru ca nu am primit niciun raspuns in legatura cu acest subiect am vrut sa scriu concluzia la care am ajuns si pt alti utilizatori care vor cauta informatii legate de acest subiect.
Am analizat raspunsul celor de la Saga cu privire la calculul penalitatilor din meniul Contracte :
"In program, penalizarile se calculeaza numai relativ la ultima factura emisa"
Concluzie : mai bine calculezi frumos penalitatile cu creionul pe hartie pentru ca deocamdata programul nu te ajuta! :shock:
Practic daca ai o intarziere la plata ce se intinde pe mai multe luni programul iti calculeaza penalitati doar in luna urmatoare facturii neachitate fara sa tina cont ca penalitatea se aplica in continuare pana in momentul efectuarii platii!!!
PS : Sincer, imi doresc pentru prima data sa fiu contrazisa si trasa de urechi...dupa care sa mi se dea o solutie!

Scrie răspuns