Afisare marja comerciala procentual corect

Ce crezi ca ar trebui introdus sau modificat la programe?
dimac326

Afisare marja comerciala procentual corect

#1 Mesaj de dimac326 »

Buna ziua,

Noi dam reduceri comerciale la diverse marfuri pe care le vindem, gen o marfa de 100 de lei (venit pe cont 707) primeste o reducere comerciala de 10% (10 lei pe cont 709).
Cum putem proceda ca in ecranul de Situatie vanzari sa vedem corect adaosul % ajustat in jos pentru aceste reduceri comerciale?
Sau in ecranul de Iesiri/facturare la clienti sa le vedem pe o singura linie, ca sa stim ca nu am vandut in minus un produs/marfa?
Acum am discountul comercial pus cu -1 la cantitate, pret unitar pozitiv, valoare negativa dar la coloana de Adaos % apare adaosul doar de pe randul de pret vanzare cu un rand mai sus (adaosul apare sub fiecare produs).

Ar putea fi adaugat % de adaos pe aceeasi linie cu produsul/pretul de vanzare?

Cele bune,
Cristian

munteanua555

Re: Afisare marja comerciala procentual corect

#2 Mesaj de munteanua555 »

Da, ar fi bine, să iți dea posibilitatea să pui in linie disc ținând cont că in legislația românească sunt doar 3 situații acceptate pt disc . Chiar am avut o speță , control și au fost discuții ample pt disc. Dacă nu il vedeau in balanța nu cred că se legau de el. Echipele de vânzări dau disc acolo unde simt clientul că un preț mai bun l-ar atrage, dar nu poate fi universal valabil .

Scrie răspuns