Modificari Saga C 2025 explicate ciudat

Ce crezi ca ar trebui introdus sau modificat la programe?
manuelav

Modificari Saga C 2025 explicate ciudat

#1 Mesaj de manuelav »

Am primit acum notificarea pe email cu modificarile si noutatile pentru SAGA in 2025.
Ne puteti explica la ce se refera punctul 4?
4. Modificări cu privire la importuri
În contextul în care accesul la baza de date este posibil de pe orice calculator cu net, nu se mai justifica importul de date din arhive, deci acesta va fi eliminat în cursul anului următor. Acest tip de import este o ramasiță perimată a programului, sursă a nenumarate probleme. De asemenea, va fi eliminat și importul din fisiere DBF.

Ce fel de importuri se vor elimina pentru ca noi folosim si importuri din surse terte ale altor aplicatii - gen banca sau gestiune diferita de SAGA (NIRuri) si aici ma refer ca Saga desktop e folosita inca de majoritate contabililor, dar si ca aceste importuri vor fi necesare si in SAGA Web ma gandesc...

ciucam288

Re: Modificari Saga C 2025 explicate ciudat

#2 Mesaj de ciucam288 »

.... nu se mai justifica importul de date din arhive...
Se doreste eliminarea obiceiului cu trimititerea arhivei de la contabil la contabil. Acum se lucreaza centralizat, mai multi contabili in acelasi loc. Internetul devine obligatoriu in lucrul cu saga. Infrastructura deja exista, suntem in era 5G.

stroer1948

#3 Mesaj de stroer1948 »

@ciucam288 asta e valabil doar daca poti "convinge" pe toata lumea sa lucreze in SAGA / Marketline / Publine. Dar altfel, sunt foarte multi care lucreaza in softurile proprii pentru gestiune depozit, supermarket, restaurant, etc.
Inlusiv multi clienti care factureaza in FGO si de unde facturile se pot importa cu cateva clickuri.

Sunt perfect de acord ca importul si exportul din SAGA in SAGA este inutil, dar pentru importul din alte aplicatii cred ca ar trebui mentinut suportul.

dincac753

#4 Mesaj de dincac753 »

"Sunt perfect de acord ca importul si exportul din SAGA in SAGA este inutil"
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Am doar 2 intrebari:

1. Cum ar trebui sa muti o singura firma intre doua contabile(care administreaza deja fiecare 50-100 de firme), care se afla in doua locatii diferite? Sa-ti schimb contabilul e o chestiune destul de comuna
2. Cum faci daca vrei sa-ti faci o copie de siguranta a unei singure firme?

tomac

#5 Mesaj de tomac »

Nu ați înțeles ce se elimină. Dar defel.
Aparent nu cunoașteți programul sau pur și simplu nu înțelegeți ce scrie acolo foarte clar.
Mai exact nu știți că există în meniul Diverse o opțiune ce permite import de date dintr-o arhivă creată cu SAGA sau import de fișiere DBF.
Adică la informațiile existente într-o bază de date adăugați alte informații din altă bază de date SAGA ori din fișiere externe. Se elimină doar importul din fișiere DBF.
Dacă softurile externe fac export în XML se vor putea importa în continuare datele. Importul din arhivă nu se justifică. Se pot culege datele pe o singură bază de date. Fie pe client-server fie migrând în web.
Dacă îți schimbi contabilul și noul contabil primește o salvare de la vechiul contabil, noul contabil nu va importa salvarea. O va restaura. Asta este cea mai comună confuzie: confuzia între import și restaurare.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

manuelav

#6 Mesaj de manuelav »

Tomac imi pare rau, dar chestia asta e foarte ciudata si serioasa...am senzatia ca cineva acolo face glume proaste cu clientii! Am sperat ca nu am inteles eu bine modificarile, dar atunci nu e deloc bine ce se intampla.

Normal ca trebuie sa fac import, spre exemplu farmaciile au aplicatie de gestiune autorizata de CAS si de acolo am de importat sute de NIRuri...SAGA nu are asemenea program de gestiune. Import si extrase de banca samd... EXxemplu: WINSOFT exporta doar DBF si TXT. Obligam acum tertele aplicatii sa faca noi modificari si sa ne coste pe noi bani pentru ca pe SAGA l-a apucat boala pe DBF?

Lasati voi glumele cu 5G va rog ca nu suntem tampiti...
Ultima oară modificat Vin Dec 13, 2024 8:43 pm de către manuelav, modificat 1 dată în total.

tomac

#7 Mesaj de tomac »

Nu face nimeni nicio glumă proastă.
Importul din dbf este problematic. Mai ales pentru cei care au migrat în WEB. Pe când cel din XML funcționează atât în desktop cât și pe web.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

manuelav

#8 Mesaj de manuelav »

Ce vina avem noi cei care folosim varianta desktop? Scoateti importul dbf din SAGAweb si lasati utilizatorii ceilalti in pace!

Tocmai am incercat sa fac conversie din Dbf din XML pentru ca sa pot continua sa lucrez si SAGA nu recunoaste niciunul din fisierele XML rezultate din fisierul DBF! Am incercat cu openoffice cu Microsoft office si cu un convertor online. Sigur nu faceti glume cu noi>?!

Aveti voi solutie de conversie sau cum propuneti sa facem?

ciucam288

#9 Mesaj de ciucam288 »

@manuelav Inercati sa nu mai generalizati. Daca aveti probleme, descrieti cat mai detaliat, problema si situatia in care a aparut.
Exemplul dvs. cu WINSOFT este foarte bun. Winsoft este un soft neactualizat si invechit iar societatea absorbita. Nu e nimic rau cu DBF-ul in sine, ca baza de date, dar e istorie. Echipa SAGA se adapteaza cu pasi repezi, iar noi cei de pe forum incercam sa tinem pasul si sa intelegem noile situatii si oportunitati. Iar cand nu se discuta in mod tehnic asupra unei probleme, mai apar si glume. Pana la urma nu va obliga nimeni sa folositi aplicatiile SAGA, deci victimizarea nu isi are rostul. Solutii si propuneri intodeauna exista, fiecare in functie de specificul situatiei.

manuelav

#10 Mesaj de manuelav »

@ciucam, cam ce oportunitate ai vazut tu in situatia data, toti utilizatorii astia care faceau import (nu restaurare cum ai crezut tu) trebuie sa isi sparga capul acum? Daca pe tine nu te afecteaza iti da mana sa faci glume si propaganda in loc sa vii sa dai solutii.

Am cerut solutie sau propunere ca de aia am postat aici. Ne-am modernizat atat incat am inceput sa scoatem functiile de baza din aplicatie... sa nu mai am acces la importul dbf e noaptea mintii. Acum toti dezvoltatorii de software trebuie sa migreze la xml - asta mi s-a propus ca solutie. Logic, nu?
Eu as pune la dispozitie o solutie online (ca tot ne modernizam) de conversie pentru toti clientii, nu doar din dbf ci din toate tipurile de fisiere de date, in xml-ul vietii.

golometya

#11 Mesaj de golometya »

Am primit si eu modificarile SAGA C 2025 si doresc sa imi raspunda cineva la intrebarea:
Daca din SAGA vor fi eliminate importurile din fisere DBF cum vor fi importate din fisiere XML note/articole contabile pentru: Descarcare gestiune, Bonuri de consum ,.. aferente unei aplicatii de Gestiune Stocuri diferita si separata ca loc de SAGA ?

tobosv790

#12 Mesaj de tobosv790 »

tomac scrie: Vin Dec 13, 2024 5:31 pm ---
Mai exact nu știți că există în meniul Diverse o opțiune ce permite import de date dintr-o arhivă creată cu SAGA sau import de fișiere DBF.
Adică la informațiile existente într-o bază de date adăugați alte informații din altă bază de date SAGA ori din fișiere externe. Se elimină doar importul din fișiere DBF.[---]
...Importul din arhivă nu se justifică. Se pot culege datele pe o singură bază de date. Fie pe client-server fie migrând în web.
O firma colaboratoare foloseste SAGA in alta locatie. Mai mult partea de stocuri. Intrari-iesiri cantitativ-valoric. La sfarsit de luna salvez baza de date. O aduc la mine/contabilul. Apoi fac din ea "IMPORT DATE DIN ARHIVA GENERATA DE SAGA" (meniul " Diverse"). Apoi operez eu alte documente (facturi de diverse cheltuieli, utilitati,etc). NU DORESC MIGRAREA IN WEB. Cum voi proceda pe viitor? VA ROG SA-MI SPUNETI DOMNULE TOMAC. Multumesc!

golometya

#13 Mesaj de golometya »

@tomac, Domnule Tomac in loc sa-mi raspundeti la intrebare imi spuneti CE NU STIU. Ei bine stiu ca exista in meniu Diverse Import din BDF , CARE VA VI ELIMINAT !!. dumneavoastra stii ca in IMPORTUL XML NU exista import articole contabile pentru: Descarcare gestiune, Bonuri de consum. As prefera sa imi spuneti rezolvarea nu "Mai exact nu știți că există în meniul Diverse...."

golometya

#14 Mesaj de golometya »

@ tobosv790 scuze domnului Tomac am confundat raspunsul ca fiind dat de el . Domule @tobosv mesajul anterior era de fapt adresat dvs.

tobosv790

#15 Mesaj de tobosv790 »

@golometya pai si eu sunt nelamurit de schimbarile astea. Ce sa va raspund?

Scrie răspuns