NU descarcati versiunea din 20.01.2026 SagaB

Chestiuni specifice programului SAGA B.
balani345

NU descarcati versiunea din 20.01.2026 SagaB

#1 Mesaj de balani345 »

Daca aveti in SagaB mai multe firme (cum am eu in invatamant cate o firma pt fiecare sursa de finantare) si la finele lunii faceati export la articolele contabile si apoi import in alta firma in care le concatenati pentru o singura balanta pentru Forexebug, NU instalati versiunea din 20.01.2026.
Au scos optiunea de Export date din Diverse si au renuntat la ea.
Le-am trimis email si i-am rugat sa revina la acel buton care pe noi ne ajuta foarte mult, fara el nu putem face o singura balanta la anaf, dar se pare ca nu vor.
SPER sa se razgandeasca, altfel nu mai pot folosi programul, nu am cum sa mai fac balanta LUNARA catre Forexebug si am nasolit-o.

balazse246

Re: NU descarcati versiunea din 20.01.2026 SagaB

#2 Mesaj de balazse246 »

Pentru balani345
La fel s-a procedat si la SAGA C/SAGA PS.
S-a renuntat la optiunea de export date din meniul diverse, deoarece la nivel de meniuri pe langa optiunea de export excel, acum exista mai multe optiuni de export (dbf, xml, etc.).

balani345

#3 Mesaj de balani345 »

din pacate noi pe SagaB nu putem exporta cum spui tu, noi faceam export la toate notele contabile dintr-o luna din diferite "firme" in una mare, pentru a face manual balantele pentru Forexebug
nu ne ajuta exl, xml, etc., noi exportam toate articolele contabile din toata luna, nu se poate sa exportam manual fiecare nota contabila, sunt sute de linii in fiecare luna, riscam sa pierdem vreo nota si atunci adio balanta, eu am 9 firme diferite pentru buget local si buget de stat, sunt mort fara acel export de note contabile
nu cred ca exista institutie care foloseste SagaB si sa nu fi procedat asa, altfel nu ai cum
chiar daca ai o singura sursa de finantare, inevitabil tot mai apare un proiect, ceva, la care trebuie sa tii contabilitatea separat (se cere la raportari doar partea de proiect) si apoi sa aduci datele in balanta mare
daca nu se revine la acel Export date, inevitabil vom trebui sa ne cautam alt soft de contabilitate, cu foarte mare parere de rau o spun, lucrez cu ei de vreo 25 de ani, softurile care sunt acum pe piata sunt deosebit de complicate, imbarligate, etc. si multe nu prea se preteaza pe ce am eu (de ex. cantina)
chiar daca nu face nimic pe parte de Forexebug, m-am obisnuit sa mi le fac singur separat, dar in rest era perfect programul

tomac

#4 Mesaj de tomac »

@balani - grupele nu vă ajută? Pentru contabilizare pe proiect?
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

balani345

#5 Mesaj de balani345 »

nu ma ajuta, am istoricul din anii din urma in firmele create/balante, nu mai pot lucra pe ele pe grupe, eventual la cele noi
dar nu pot face balantele centralizate pentru lunile viitoare pe firmele deja create si pe care am rulaje cu anii din urma
lucrez pe ele indivudual si nu mai am cum sa fac concatenarea datelor la sf de luna pt a crea din toate datele doar 2 balante, una de buget de stat si alta de buget local (fara acel export/import de articole contabile lunar)
din pacate asa e la noi la bugetari
sunt convins ca si pt SC-uri sunt destule neajunsuri si probleme, fiecare ne-am asumat bucatica noastra, cu bune si cu rele
ca exemplu, mai nou, geniile care ne conduc s-au gandit sa ne "usureze munca" si au modificat legislatia privind ALOP-ul
in loc de 2 formulare pe care le listam din saga, acum vor pdf-uri inteligente de cateva pagini, cu CAB_uri individuale, capturi de ecran din Forexebug, create pt fiecare cheltuiala, etc.
ne-au facut cu capul ...

balani345

#6 Mesaj de balani345 »

”Buna ziua,
Nu este posibil sa reimplementam optiunile de export sau import din arhiva.”

Vai de noi, de parcă nu aveam destule ”bucurii” pe cap, acum asta!
Și abia am reînnoit licența :D !

nicolam76

#7 Mesaj de nicolam76 »

din pacate nu prea mai ai cu cine discuta acolo.. nu mai sunt ascultati utilizatorii.. chiar daca vii argumentat clar. :(

balazse246

#8 Mesaj de balazse246 »

Pentru balani345
Nu folosesc deloc SAGA B, dar de dragul curiozitatii l-am descarcat si instalat (versiune 368 din 20.01.2026).
La nivel de "operatii" -> "articole contabile" exista buton de "export in excel, csv, txt, xml, dbf (alt+x)", ai incercat sa faci un export in excel cu toate coloanele?
Dupa ce ai efetuat exportul in excel dintr-o firma si l-ai salvat intr-un folder expres creat de tine, ai incercat sa importi datele din acel excel in firma centralizatoare utilizand butonul "import articole si cantitati din fisiere"?

balani345

#9 Mesaj de balani345 »

nu am incercat asa ceva, pentru ca exista sute de linii de note contabile si exista riscul sa pierd date
inchipuie-ti ca in timp ce eu fac acest export, suna telefonul, intra cineva pe usa pt o problema, etc. si nu mai stiu unde am ramas
si sa stau in fiecare luna sa fac export/import la sute de articole contabile in conditiile in exista optiunea de a exporta/importa tot in grup, nu e tocmai placut, pierd foarte mult timp pentru verificari, etc.
un program de contabilitate ar trebui sa ne usureze munca, nu sa ni-o ingreuneze!

ciucam544

#10 Mesaj de ciucam544 »

Pai dece nu incercati? Vedeti ca exista fitru (Alt+Q) si acolo puteti selecta perioada, ce tip, samd. Dintr-o baza mare puteti exporta specific tot ce va intereseaza pentru a recrea o baza mica pana la ce a mancat un elev intr-o saptamana. :D

balazse246

#11 Mesaj de balazse246 »

Pentru balani345
Asa cum a mentionat si ciucam544 exportul nu il faci pe fiecare nota contabila, ci filtrezi pe perioada si faci exportul, dupa care faci importul.
Acum daca suntem corecti, textul "un program de contabilitate ar trebui sa ne usureze munca, nu sa ni-o ingreuneze!" nu isi are locul, deoarece iti ofera posibilitatea, iar faptul ca s-a modificat un lucru, asta nu inseamna ca nu merge la fel de usor, ci doar sa se face altfel, si trebuie sa ne obisnuim.

De altfel, de ce nu se lucreaza in aceeasi baza de date cu totii si atunci nu mai este nevoie de export/import?

balani345

#12 Mesaj de balani345 »

Ok, ca sa nu crezi ca sunt eu Gica-contra, am incercat si varianta propusa, cu filtru si export de la Articole contabile.
Am pus filtru, am exportat notele contabile din ianuarie in xls/dbf, am incercat ambele variante.
Am incercat sa le import la articole contabile la firma centralizata, dar din optiunile existente nu pot importa toate informatiile din notele contabile exportate, informatii vitale la institutiile bugetare.
Pot importa nr, data, cont D/C, suma, explicatii, dar nu exista optiunea de a importa planul bugetar, cod sector, sursa, capitol bugetar, articol bugetar. Fara acestea nu se "duc" sumele corect pe executia bugetara.
Ok, am zis sa incerc macar sa vad cum iese. Am modificat din Nepreluat in Data, in cont D/C, in suma, in explicatie si am dat Import dar imi da mesaj ca Alegeti coloanele care sa fie importate ...
Nu este nicio bifa sau ceva unde sa stabilesc ce sa import si ce nu, decat capul de tabel din nepreluat in ceva ...
Am crezut ca e destul. Mai trebuie sa fac ceva?
In plus, exista undeva optiunea de a modifica lista cu ce poti sa importi (sa pot importa si planul bugetar, cod sector, sursa, capitol bugetar, articol bugetar)?
Fara aceste informatii operatiunea nu are rost, nu mai iese balanta pe executia bugetara (de exemplu la buget local am sursele A, D si E, fiecare cu executia ei, daca nu preia toate informatiile, cand fac balanta pt anaf imi da eroare, pentru ca ce trimit eu nu corespunde cu ce au ei, la plati de ex.).

Nu se lucreaza in aceeasi baza de date, pentru ca evidenta contabila o tinem separat, in dosar separat, pe fiecare tip de finantare, pe surse, etc.. Si asa ne cere si Curtea si auditul cand ne viziteaza, evidenta separata.

PS Nu inteleg de ce te-a deranjat remarca mea, chiar daca ar functiona asa cum spuneti voi, tot mai simplu era inainte, faceam un singur export, apoi un import, nu filtre peste tot, export, import altfel, trebuie sa ai grija sa selectezi din Nepreluat in ceva, etc., sa preiei tot. Nu cred ca e la fel e usor. Si eu nu am o problema cu modificarile, ma pricep cat de cat la calculator si in Saga, asa ca m-as descurca si cu modul nou, chiar daca mai pierd 15 minute in plus. Dar daca tot faci o modificare, fa-o sa ajuti, nu sa incurci, sau o implementezi cand esti sigur ca nu incurca mai mult decat sa ajute! Noi suntem in plin cu lucru la bilantul la 31 dec., si sa te trezesti peste noapte ca nu mai poti exporta/importa notele contabile ca sa-ti faci balantele, anexele pt anaf, etc., nu e chiar placut!
Sa ne incurce existenta la toti au grija altii, mai de sus!

balazse246

#13 Mesaj de balazse246 »

Eu nu am zis ca esti Gica-contra, doar ma intereseaza unde sunt probleme.
Cum am mai spus, nu folosesc SAGA B, doar incerc sa ajut, daca reusesc, stiind ca nu se vor face modificari care a fost clar din e-mail-ul transmis de echipa Saga.
Dupa parerea mea ar trebui sa scrii e-mail echipei Saga sa modifice datele pentru import din xls pentru SAGA B, deaorece datele nu sunt identice ca la SAGA C, poate i-au scapat acest lucru.

O sugestie de testare as avea. Daca faci exporti in DBF, iar importul il faci din meniul "import date", doar sa redenumesti fisierul de import in "NC_ZZ-LL-AAAA_ZZ-LL-AAAA" (NC_01-12-2025_31-12-2025).

Din pacate nu cunosc cauza eliminarii optiunii de catre echipa Saga, dar ceea ce am observat este ca nu prea doresc sa modifice.

Si eu am probleme la importuri, si acum trebuie sa caut solutii, deci nu esti singura cu probleme. ;)

balani345

#14 Mesaj de balani345 »

OK, multumesc, o sa incerc si asa.
Dar totusi la importul in Articole contabile, ce nu fac bine de nu importa nimic dupa ce modific din Nepreluat in data, cont, suma, etc., imi zice Alegeti coloanele care sa fie importate ...

balazse246

#15 Mesaj de balazse246 »

L-am testat acum, din meniul "import date" se importa datele exportate, acum important este cand se exporta in DBF sa exporti toate coloanele.

Scrie răspuns