INREGISTRARE INTRARI PFA
-
Re: INREGISTRARE INTRARI PFA
Oricum le-am scris celor de la saga insa inca n-am primit raspuns
-
Apropo, am incercat si metoda de mai sus si rezultatul este acelasi, in RJIP este preluata suma fara TVAbalazse scrie:Precum o usurare la introducerea documentelor este cele mentionate in manualul de utilizare:Pentru a uşura munca celor care introduc intrări la firmele neplătitoare de TVA, în SAGA, la introducerea detaliilor se poate proceda astfel:
- se introduce cantitatea
- se introduce preţul de cumpărare fără TVA din factura furnizorului şi, cand se ajunge pa campul "Valoare", se apasă combinaţia de taste CTRL+T. SAGA va majora automat cu 24% preţul de cumpărare fără TVA. Pentru TVA 9% se apasa CTRL+K.
-
Raspunsul celor de la saga
"Situatia poate sa apara in cazul in care factura a fost introdusa
completand procentul de tva. O alta situatie ar fi atunci cand se
inregistreaza manual suma in casuta "Din care tva" existenta in
Registrul de Casa si Jurnal de banca.
Pentru ca sumele sa se modifice, este necesar sa stergeti si sa
refaceti platile.
O firma neplatitoare de tva trebuie sa inregistreze facturile cu tva 0. "
Apoi mai este o problema. Am observat acest aspect tocmai acum, prin urmare in ultimii 2 ani am completat RJIP in mod eronat. Ce solutii am acum cu raportarile/declaratiile anterioare?
"Situatia poate sa apara in cazul in care factura a fost introdusa
completand procentul de tva. O alta situatie ar fi atunci cand se
inregistreaza manual suma in casuta "Din care tva" existenta in
Registrul de Casa si Jurnal de banca.
Pentru ca sumele sa se modifice, este necesar sa stergeti si sa
refaceti platile.
O firma neplatitoare de tva trebuie sa inregistreze facturile cu tva 0. "
Apoi mai este o problema. Am observat acest aspect tocmai acum, prin urmare in ultimii 2 ani am completat RJIP in mod eronat. Ce solutii am acum cu raportarile/declaratiile anterioare?
SA le corectezi, dupa care depui declaratii rectificative.
la mine mergeferenta scrie:Eu pentru anul 2011 am făcut un artificiu la o II , prestări servicii, neplătitoare de tva, la achizițiile de la plătitori de TVA și anume:
La configurare am bifat neplătitor tva.La intrări, la recepție am pus cota de tva, am ales I (nedeductibil integral), în momentul închiderii de an, am fost avertizată că s-au depistat cheltuieli nedeductibile în intrări ,dacă să se scadă din cheltuielile deductibile, am răspuns NU, astfel registrul de încasări și plăți mi s-a completat corect cu sumele integrale achitate, la fel și jurnalul de cumpărări defalcat pe baza de impozitare și tva aferent și mi s-a general corect și D392B.
Obs.Nu în toate cazurile merge acest artificiu.
Drept urmare subscriu și eu la propunerile voastre...

Si nu e corect - daca sumele apar in jurnalul de cumparari in coloana de achizitii neimpozabile? din moment ce tu esti neplatitor?
daca nu, spuneti-mi va rog cum ati facut in cazul cheltuielolor nedeductibile.. pt ca nu pot sa apelez la solutia bifei "cheltuieli nedeductibile integral"
daca nu, spuneti-mi va rog cum ati facut in cazul cheltuielolor nedeductibile.. pt ca nu pot sa apelez la solutia bifei "cheltuieli nedeductibile integral"