Buna ziua
Intreprindere individuala achizitioneaza marfa din Bulgaria. Plata se face ramburs, in lei, primind chitanta de la curier. Va rog sa ma ajutati sa inregistrez plata: daca merg pe factura inregistrata la intrari-valuta, programul imi da voie sa fac plata doar in valuta; iar daca ma duc direct la reg casa lei si aleg plata factura, raman cu dif neachitate la furnizor sau achitate in plus, datorate diferentelor de curs valutar- distorsionand astfel situatie furnizor.
Va rog mult sa ma indrumati cu o solutie pentru inregistrarea platii.
Multumesc frumos!
Plata in lei, factura in valuta
Re: Plata in lei, factura in valuta
Nu stiu cat de corect ar fi dar eu l-am testat si functioneaza.
Mergi la "operatii" -> "casa/banca/deconturi - valuta" -> "configurare casa/banca/deconturi" (butonul "...")-> creezi un "decont - valuta" unde la tip alegi "decont" sau "alte".
In noua operartiune inregistrezi plata, dupa care la "tip operatie" modifici in "008" (decontari), si mai adaugi inca un rand ca si o simpla plata (nu de factura) cu minus pe acea suma (tot pe "008").
In banca inregistrezi o simpla plata (nu de factura) pe suma in lei care a iesit la "decont - valuta", atentie sa introduci si valoare diferentei de curs valutar in calcul (adica suma in lei cu plus ce a trebuit sa introduci ca si stornare la inregistrarea de la "decont - valuta") si sa alegi ca si "tip operatie" cel de "007".
Pare un pic complicat, dar macar rezolvi problemele.
Mergi la "operatii" -> "casa/banca/deconturi - valuta" -> "configurare casa/banca/deconturi" (butonul "...")-> creezi un "decont - valuta" unde la tip alegi "decont" sau "alte".
In noua operartiune inregistrezi plata, dupa care la "tip operatie" modifici in "008" (decontari), si mai adaugi inca un rand ca si o simpla plata (nu de factura) cu minus pe acea suma (tot pe "008").
In banca inregistrezi o simpla plata (nu de factura) pe suma in lei care a iesit la "decont - valuta", atentie sa introduci si valoare diferentei de curs valutar in calcul (adica suma in lei cu plus ce a trebuit sa introduci ca si stornare la inregistrarea de la "decont - valuta") si sa alegi ca si "tip operatie" cel de "007".
Pare un pic complicat, dar macar rezolvi problemele.
Re: Plata in lei, factura in valuta
Multumesc mult-voi folosi solutia data.
O zi buna!
O zi buna!