combustibil nepreluat in D 394
combustibil nepreluat in D 394
La un cabinet avocat platitor de tva programul nu mai preia in d394 bonurile de combustibil.Mentionez ca in primele 2 trimestre apareau pe D394 dar acum cand vreau sa transmit trim.3 nu le mai preia.Rog un raspuns rapid.Va multumesc si o zi buna.
Re: combustibil nepreluat in D 394
Nu ar fi trebuit sa apara nici in trimestrele anterioare. Bonurile se vor declara in D394 incepand cu 2015 (daca se nu modifica iarari legislatia).
Daca le oprezi la intrari cu "B" e normal sa nu apara si e si legal.
Daca le oprezi la intrari cu "B" e normal sa nu apara si e si legal.
Buna.Au aparut din 2009 si le-am declarat ....am avut si control si nu a fost nici un fel de problema tinand cont ca am si ordin de deplasare si av.se deplaseaza la toate instantele din tara.
Nu e vorba de control ca e bine sau nu. E vorba de normele de completare ale D394 cum trebuie: http://static.anaf.ro/static/10/Anaf/De ... 6_2013.pdf. Vedeti anexa 2, pct.1, lit.a), paragraf 3:
În declarație nu se înscriu facturile emise prin autofacturare şi bonurile fiscale care
îndeplinesc condițiile unei facturi simplificate conform prevederilor art. 155 alin. (11), (12) şi
(20) din Codul fiscal. Prevederea referitoare la bonurile fiscale se va aplica numai până la
data de 31 decembrie 2014;
În declarație nu se înscriu facturile emise prin autofacturare şi bonurile fiscale care
îndeplinesc condițiile unei facturi simplificate conform prevederilor art. 155 alin. (11), (12) şi
(20) din Codul fiscal. Prevederea referitoare la bonurile fiscale se va aplica numai până la
data de 31 decembrie 2014;
As face o mica adaugare. In anul 2013 (in perioada 15.03.2014-31.07.2014) trebuiau declarate in D.394 si bonurile care au indeplinit conditiile unei facturi simplificate.
Multumesc pentru raspunsuri.O zi faina sa aveti.