SAGA PS

Chestiuni specifice programului SAGA PS
cirnatc

SAGA PS

#1 Mesaj de cirnatc »

am descarcat programul SAGA PS pentru PFA, am lucrat si am obsevat urmatoarele:
1. nu pot sa inregistrez bonuri de consum pe "bucatele", respectiv dintr-o factura de materiale sa zicem de 100 lei( evidenta o tin numai valoric) in oct 2014 am consumat numai 500 lei, 500 lei sunt materiale pe stoc, in concluzie nu pot tine o evidenta pe luni, valorica. La" bonuri de consum " comanda imi trece de consum toata factura..,
2 daca introduc la "intrari", o factura de materiale ma intreaba daca sunt cheltuieli nedeductibile , deductibile , dar dintr-o factura numai o parte sunt deductibile ..,
ma rog, intrebarea este: ceva nu bifez eu corect? trebuie sa tin evidenta cantitativ valorica?
activitatea este de coafor si daca ar terbui sa trec cant/valoric este crima, are multe produse cumparate.
multumrsc

herganiec

Re: SAGA PS

#2 Mesaj de herganiec »

pai daca vreti pe "bucatele" trebuie sa activati si partea de stocuri si sa lucrati cantitativ-valoric.
atunci puteti sa le vedeti pe fisa de magazie si pe alte rapoarte specifice stocurilor.
pt 2. inregistrati factura pe fiecare pozitie in parte si atunci veti putea alege ce e deductibil si ce nu.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

balazse

#3 Mesaj de balazse »

Nu trebuie sa incurci partida simpla cu partida dubla, deoarece la PFA ai treaba mai degraba cu incasarile si platile.
Daca doresti sa ai o evidenta trebuie sa utilizezi si partea de stocuri (adica sa lucrezi cantitativ-valoric).
Pe aceeasi inregistrare/factura nu poti avea atat cheltuieli deductibile, cat si nedeductibile, deoarece ai coduri diferite pentru fiecare, precum si plata la fel trebuie sa inregistrezi, asta inseamna ca trebuie sa imparti in doua atat factura la intrari, cat si plata.
Totusi ce produse cumperi sa fie pe nedeductibil?

PS. HerganieC a fost mai rapid. :)

cirnatc

#4 Mesaj de cirnatc »

nu stiu acum sa exemplific cheltuielile de pe o factura... vreau sa repet, in concluzie evidenta trebuie sa o tin cantitativ -valorica musai, mai simplu se tine contabilitatea la o societate cu activ de comert , acolo evidenta o tin valoric,
multumesc

balazse

#5 Mesaj de balazse »

Dar vrei tu neaparat sa stii stocul, sau care ii problema?
Daca ai caz de cheltuiala nedeductibila, nu ne poti mentiona?

Scrie răspuns