PFA factura Amway cu credit

Chestiuni specifice programului SAGA PS
suciua95226

PFA factura Amway cu credit

#1 Mesaj de suciua95226 »

Buna seara, am mare nevoie de ajutor. Am preluat un PFA distribuitor produse Amway, face comanda de grup pentru produse, pentru toti colaboratorii din reteaua proprie, vine factura, o plateste (factura o inregistrez ca marfa?) si uneori primeste si un credit si plateste doar partial. Apoi ar trebui sa factureze produsele primite, fiecarui colaborator din retea ?? (clientul meu nu are astfel de documente), si nici nu stiu cum incaseaza de la colaboratori. Cum inregistrez creditul de 1000 lei primit? dar cand il returneaza? ?? nu gasesc nici o monografie legata de MLM...

multumesc anticipat.

tomac

Re: PFA factura Amway cu credit

#2 Mesaj de tomac »

Da, le înregistrați ca marfă și dacă le dă mai departe, da, va emite factură și pe măsură ce încasează de la colaboratori le va emite chitanță.
Legat de credit: e vorba de credit comercial probabil. Nu se înregistrează nicicum, vă rămâne factura neachitată. La "restituireȚ cum îi spuneți, stingeți debitul datorat furnizorului.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

suciua95226

#3 Mesaj de suciua95226 »

multumesc mult pentru raspuns

butnaruc323

#4 Mesaj de butnaruc323 »

buna ziua,
va rog frumos, daca ma poate ajuta cineva
o persoana care locuieste in italia si-a deschis o if in romania cu cod caen 4618-intermedieri in comertul specializat in vanzarea produselor cu caracter specific, n.c.a., mai precis colaboreaza cu oriflame , primeste produsele in romania iar firma de curierat le trimite in italia unde pers.respectiva le distribuie la ceilalti colaboratori . Pana aici am inteles , nu stiu cum se procedeaza in continuare ? daca este cineva care stie cum se procedeaza o rog sa ma ajute
multumesc f mult

apetrem

#5 Mesaj de apetrem »

Contabilitate in partida simpla, ca orice II, RIP incasari, plati, venit impozabil, etc.
Marian Apetre

butnaruc323

#6 Mesaj de butnaruc323 »

buna ziua,
am primit facturile de la if.cu activitate comercializare produse oriflame, si va intreb cum inregistrez aceste facturi? ca si marfa , cred, dar avand in vedere ca sunt vandute cu pretul din catalog, adica cel de factura, pun un adaos comercial ? iar produsele cadou, ptr.cel care vinde produsele, incluse in factura cum le inregistrez? sunt in dficultate ; daca este cineva care are un caz asemanator il rog sa ma ajute
multumesc

balazse

#7 Mesaj de balazse »

Desi n-am avut tangenta pana acum cu aceasta activitate, ma gandesc ca pe factura sunt produsele pe care se vor vinde, nu? In acest caz va fi marfa, iar pretul de vanzare va fi identic.
Totusi pe factura cred ca se acorda si un discount, prin care reduci pretul de achizitie.
Produsele primite gratuit le vei inregistra tot ca si marfa, adica ii oferit pretul de vanzare de catalog.

butnaruc323

#8 Mesaj de butnaruc323 »

pe factura am insiruite produsele cu pret si tva, unele din ele sunt incercuite de reprezentant si imi spune ca nu se vand ptr.ca sunt cadou ptr.el.

in subsolul facturii am:
reducere de pret: - 280.99
total factura: 280.94
tva: 67.42
total de plata factura: 348.36
sume achitate: 0.00
total de plata : 348.36

pe factura am unsingur produs cu valoare 0.03 lei si nu este din cele incercuite

butnaruc323

#9 Mesaj de butnaruc323 »

facand adunarea la calculator constat ca total factura , fara tva, este de 561.93 lei din care - 280,99 lei este reducere pret , 280.94 de plata fara tva + tva 67.42 , deci de plata factura 348.36 lei , restul este venit reprezentant. dar produsele cadou ?

eugen01

#10 Mesaj de eugen01 »

Pai daca sunt pentru uzul persoanal, nu ramane decat sa le tratam ca si cheltuieli nedeductibile.
CautareCheltuieliNedeductibilePS

Scrie răspuns