Am ca activitate comert iar mie la inchiderea de an dl de la anaf la care predau situatia mi a facut urmatoarele modificari in Registrul jurnal de incasari si plati :
incasari numerar trebuie trecut valoare Z
incasari banca trebuie trecut valoarea facturilor cu tot cu TVA
plati numerar trebuie trecut valoarea NRCD (la pretul de vanzare al marfurilor)
plati banca trebuie trecut valoarea altor plati.
Intrebarea ar fi :
1) cum pot afla valoarea NRCD la un moment dat (lunar ,trimestrial etc) sau valoare stocurilor de marfa,materiale etc?
Va multumesc!
stocuri la saga PS
Re: stocuri la saga PS
Pentru VasiliuE997
Exista buton "raspunde", ca urmare ar trebui sa utilizezi acel buton si nu "topic nou", daca tot postezi despre aceeasi problema.
Inainte de a asculta de angajatii de la ANAF ar fi bine sa mai citesti si legislatia in domeniu, adica important este sa citeste link-ul postat de PaturcaI.
PS: De altfel, daca ti se cer nelamuriri referitor la intrebarile postare ii frumos sa mai si postezi acele lucruri.
Exista buton "raspunde", ca urmare ar trebui sa utilizezi acel buton si nu "topic nou", daca tot postezi despre aceeasi problema.
Inainte de a asculta de angajatii de la ANAF ar fi bine sa mai citesti si legislatia in domeniu, adica important este sa citeste link-ul postat de PaturcaI.
PS: De altfel, daca ti se cer nelamuriri referitor la intrebarile postare ii frumos sa mai si postezi acele lucruri.

-
Multumesc pt raspunsuri diferentele le stiu si eu intre cele 2 contabilitati doream sa stiu doar daca acest program se pliaza la ceea ce mi se cere mie atat in RJIP cat si in Registrul inventar etc. Referitor la angajatii de la Anaf asta este modul de calcul de cand am inceput eu activitatea ( de prin anul 2000 ) si nu am eu de gand acum sa i scolesc eu .
Avand obiect de activitate comertul mi se pare normal ca sa stiu in orice moment valoarea stocurilor atat la preturile de achizitie cat si la preturile de vanzare- eu asta nu am gasit deloc in program operatii cu stocuri.
Avand obiect de activitate comertul mi se pare normal ca sa stiu in orice moment valoarea stocurilor atat la preturile de achizitie cat si la preturile de vanzare- eu asta nu am gasit deloc in program operatii cu stocuri.
Deci, stii ca nu ii bine si accepti mai departe sa procedezi la fel?
Din pacate tot nu ai raspuns la restul topic-urilor deschise, adica daca evidenta il ai cantitativ-valoric sau global-valoric, adica modul exact cum faci inregistrarile in program (altfel nu prea avem cum sa iti dam un raspuns care sa ajute).

Din pacate tot nu ai raspuns la restul topic-urilor deschise, adica daca evidenta il ai cantitativ-valoric sau global-valoric, adica modul exact cum faci inregistrarile in program (altfel nu prea avem cum sa iti dam un raspuns care sa ajute).
-
Buna ziua! Metoda pe care o folosesc este global valoric. Nu am folosit programul pana acum decat pentru a efectua statele de plata si celelalte aferente acestuia iar inregistrările pe care le am făcut pana acum au fost in cazul facturilor/borderouri de achizitie cu marfuri intocmirea notelor de receptie iar in cazul facturilor/bonuri cu materiale treceam direct pe cheltuieli. Va multumesc!
In acest caz, iti propun ca la "adminsitrare" -> "configurare societati" -> "setari diverse" si bifezi la "dezactivarea ecranelor de stocuri pentru aceasta firma".
Astfel, la intrari la tip alegi "marfa" pentru marfa, iar pentru restul "nedefinit".
La intrari in partea de sus ai un buton "tiparire" acolo poti tipariio anumita informatie.
Astfel, la intrari la tip alegi "marfa" pentru marfa, iar pentru restul "nedefinit".
La intrari in partea de sus ai un buton "tiparire" acolo poti tipariio anumita informatie.
-
Va multumesc pentru lamuriri am gasit.