buna seara. am mai multe intrebari. poate ma puteti ajuta,
1.In saga ps o factura de avans pentru un utilaj şi plata aferenta se inregistreaza sau nu ca cheltuiala dedusa integral - 001?
2. daca aceasta factura se storneaza si banii se restiuie prin banca se inregistreaza pe 001 sau 008 (decontari)?
sunt nelamurit pentru ca daca stornarea si banii sunt inregistrati pe 001, la sfarsit de an programul ii i-a in calcul ca venit generator de impozit. nu mi se pare corect caci nu e un venit din activitate ci se restituie o plata
va rog din suflet sa ma ajutati cu un raspuns
multumesc
saga ps inregistrare cheltuieli si stornare
Re: saga ps inregistrare cheltuieli si stornare
1. Nu. E pe cheltuieli nedeductibile
2. Se stornează folosind același tip de operație ca factura inițială. Nu se poate ca factura inițială să fie pe deductibil și stornarea pe nedeductibil. Plata urmează tipul facturii.
2. Se stornează folosind același tip de operație ca factura inițială. Nu se poate ca factura inițială să fie pe deductibil și stornarea pe nedeductibil. Plata urmează tipul facturii.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Pentru TomaC
Din pacate n-am avut caz, dar facturarea de avans si incasarea acestuia, nu reprezinta un venit impozabil?
Din pacate n-am avut caz, dar facturarea de avans si incasarea acestuia, nu reprezinta un venit impozabil?
Până ajunge TomaC pe aici, eu zic că nu!Cum, dealtfel, nici la impozit pe profit, avansul facturat şi încasat, nu este venit impozabil.Numai din punct de vedere al TVA, are statul pretenţii.
Norocul este ceea ce are loc atunci când pregătirea se întâlnește cu șansa!
Și aici e vorba de avans plătit nu încasat.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.