Buna seara
1.La o PFI Prestari servicii medicale neplatitoare de TVA pot sa bag bon fiscal de la restaurant pe protocol ? Si daca da, ce suma lunar?
Sau trebuie factura?
2. Am pe un bon aparat pt ceai pe care il bag la obiecte de inventar si plicuri de ceai pe nedeductibil. Este corect?
3. Bonurile fiscale de la farmacie cu mrdicamente sunt deductibile sau nu?
Multumesc!
Mihaela
Bonuri protocol
Re: Bonuri protocol
1. Acum depinde ce fel de bon fiscal, cu sau fara CIF listat pe el, daca nu are listat atunci trebuie sa il atasezi la o receptie sau decont de cheltuieli. Daca ai factura ii si mai usor, dar atentie ca ceea ce este tutun si alcool nu va fi deductibil.
Poti cat vrei oricum va fi deductibil doar 2% (vezi Codul Fiscal).
Poti cat vrei oricum va fi deductibil doar 2% (vezi Codul Fiscal).
Multumesc, dar cand bag bonul fiscal trebuie sa introduc fiecare "portie" in parte sau pot baga per total daca nu am tigari si alcool?
Mihaela
Mihaela
Poti sa introduci per total, doar nu vei trece: piept de pui 10 lei, carnati vienezi 15 lei etc.
Multumesc pentru raspuns, dar cu sau fara CIF listat, este vorba de CIF restaurantului sau al meu?
Este vorba de CIF-ul clientului.
Daca are CIF-ul clientului tiparit pe bon atunci il consideri ca o factura simplificata, daca nu doar ca si un simplu bon.
Daca are CIF-ul clientului tiparit pe bon atunci il consideri ca o factura simplificata, daca nu doar ca si un simplu bon.