declaratia394
declaratia394
buna ziua,cum se poate verifica decl 394,incepand cu luna martie2015 (cat am marfa si cat am cheltuieli)iau baza de imp. din registrul de cumparari si scad cheltuielile = suma din decl 394?multumesc
Re: declaratia394
Nu tot ceea ce se regaseste in D394 inseamna facturi.
In D394 se trec NUMAI FACTURILE pentru care tertul (furnizorul/clientul) sunt inregistrati in scop de TVA (au prefix RO in fata codului fiscal).
Nu exista o legatura intre D394 si ceea ce spuneti dvs. intrucat puteti sa aveti marfuri, puteti sa aveti consumabile, servicii s.a.m.d. Cum sa stie D394 ce este NUMAI marfa?
Daca aveti NUMAI marfa pe facturi (si TOATE facturile sunt cu TVA la achizitie) atunci baza (fara TVA) a acelor facturi reprezinta intr-adevar cheltuiala cu marfa.
In D394 se trec NUMAI FACTURILE pentru care tertul (furnizorul/clientul) sunt inregistrati in scop de TVA (au prefix RO in fata codului fiscal).
Nu exista o legatura intre D394 si ceea ce spuneti dvs. intrucat puteti sa aveti marfuri, puteti sa aveti consumabile, servicii s.a.m.d. Cum sa stie D394 ce este NUMAI marfa?
Daca aveti NUMAI marfa pe facturi (si TOATE facturile sunt cu TVA la achizitie) atunci baza (fara TVA) a acelor facturi reprezinta intr-adevar cheltuiala cu marfa.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
Raspunsul de mai sus are legatura STRICT cu activitatea de comert (bunuri si servicii).
Asa am inteles eu din postare.
Multumesc lui BalazsE pentru atentionare.
Asa am inteles eu din postare.
Multumesc lui BalazsE pentru atentionare.
da,intradevar actv. este stricta de comert,am si cheltuieli,servicii, + marfa,dar inainte ii puteam face verificarea decla 394,din total reg cumparari am scazut cheltuielile si imi ramanea marfa efectiv si aceea era 394,acum nu mai pot verifica,dar nu stiu ce nu este in regula,oricum multumesc.
Aveti si servicii pe care nu le vindeti ci sunt pentru activitatea dvs.