SAGA PS nu functioneaza corect (sau il folosesc gresit)

Chestiuni specifice programului SAGA PS
saftescug

SAGA PS nu functioneaza corect (sau il folosesc gresit)

#1 Mesaj de saftescug »

deci, am SAGA PS cu licenta. IF platitor de TVA cu TVA la incasare.
1. am introduc facturile in intrarri. la tva am pus bifa iar tip operatie 001
2. cand achit factura folosesc plata si este ok
3. cand introduc monetarul (Z-ul) folosesc Casa/banca deconturi; daca intr-o zi nu am introdus factura nu pot sa introduc monetar
4. registru jurnal de incas si plati nu se completeaza restul par a fi ok
unde gresesc
multumesc anticipat pentru ajutor

iliovicid980

Re: SAGA PS nu functioneaza corect (sau il folosesc gresit)

#2 Mesaj de iliovicid980 »

Deci, chiar azi citeam despre biata lb. romana - de fapt despre cum am ajuns s-o vorbim - si cum fiecare a doua fraza incape cu "deci" :wink:
Si acum on topic:
1. Achizitiile le introduci prin ecranul Intrari, cu bifa la TVA la incasare, iar tipul de operatiune este... in functie de tip, asa cum e definti in meniul Tipuri de operatiuni. Nu uita sa validezi facturile...
2. Tot aici (ecran Intrari) inregistrezi si platile, prin casa sau banca.
3. Nu inteleg despre ce "introducere de monetar" e vorba :mrgreen: Casa/banca sunt corelate (printre altele) de platile pe care le efectuezi la pct. 2, precum si de Incasarile aferente Iesirilor (facturi, bonuri de casa etc). La final de zi soldurile din Saga ar trebui sa corespunda cu extrasele din banca si cu cassa, nu?!
4. Daca ai Incasari si/sau plati, ele ar trebui sa-ti apara in RJIP, dupa cum ii spune si numele... Poate cand vrei sa vizualizezi Reg., nu alegi intervalul (datele) astfel incat sa ai operatiuni in acele zile.

Bafta!

balazse

#3 Mesaj de balazse »

Pentru SaftescuG
3. Imposibil, trebuia sa introduci manual ca si tip "B" si sa completezi restul datelor. Faptul ca la adaugare preia ca si document factura si urmatorul nr de factura nu inseamna ca nu il poti modifica manual.
4. Ai operat incasarile si platile in program? Faptul ca ai introdus facturzi sau Z, dar nu ai efectuat plata/incasarea nu inseamna ca ar trebui sa se completeze RJIP.

saftescug

#4 Mesaj de saftescug »

Multumesc pentru mesaje; sunteti amabili.
Completari:
1. introduc facturile la intrari, bifez TVA, iar tipul de operatiune pe care o aleg este 001 "Cheltuieli deductibile integral" apoi am validat facturile (facturile sunt achizitii de marfa pe care o comercializez cu amanuntul);
2. Tot la intrari operez si plata facturilor; Plata - data platii - nr chitantei cu care am platit (cash) si atat; In Casa-banca-deconturi apar corect platile;
3. La sfarsitul zile vreau sa introduc incasarile din ziua respectiva (incasari numai numerar); am la dispozitie Z-ul din ziua respectiva; il introduc prin "Casa-banca-deconturi" Incasare iar la tip operatie 007 "Venituri din activitate"; aici este posibil sa gresesc si, repet, daca nu am factura introdusa in ziua respectiva, nu apare data respectiva si nu pot sa adaug nimic folosind butonul "Adaug".
4. Aleg corect intervalul din luna dar RJIP-ul este gol.

Este clar ca gresesc undeva totusi...
multumesc

cernatv

#5 Mesaj de cernatv »

Z-ul îl introduci la "Ieşiri", nu la Casă/Bancă, şi operezi şi încasarea lui tot de acolo.

saftescug

#6 Mesaj de saftescug »

multumesc
operez astfel:
1. deschid fereastra Ieriri
2. adaug
3. cod 00001 Monetar
4. data
5. validez
6. incasare
7. adaug suma (imi cere suma totala)
8. la meniul derulanr nu am adaugat nimic
este corect asa ?

saftescug

#7 Mesaj de saftescug »

PS
Suma incasata apare in Casa-banca-deconturi dar in fereastra de jos apare IF (incasare factura) si la TVA, evident nimic
gresesc undeva...
multzam

balazse

#8 Mesaj de balazse »

Care este acel meniu "derulanr"?
Cand verifici RJIP verifica sa ai selectata si anul corect, nu numai luna.

cernatv

#9 Mesaj de cernatv »

La "Tip" pune "Mărfuri". Vezi să ai bifat la Configurare societaţi "Evaluare mărfuri la preţ de vânzare cu TVA".

saftescug

#10 Mesaj de saftescug »

scuze.. meniu derulant care apare in fereastra Incasare, imediat dupa campul unde introduc suma incasata.
din acel meniu derulant aleg Marfuri ?

PS.2 am ales corect si anul... ptr RJIP...

balazse

#11 Mesaj de balazse »

Tipul de "marfuri" il alegi la "intrari"/"iesiri" unde introduci si produsele, adica in loc de "nedefinit" alegi "marfa".
Dar intai la "administrare" -> "configurare societati" -> "setari diverse" bifezi la "dezactiveaza ecranele de stocuri pentru aceasta firma".

Sub nr doc ai posibilitatea sa alegi de unde se realizeaza plata, aici alegi "casa-lei".
Este posibil ca ai creat un nou tip si de aceea nu iti apare in RJIP.

saftescug

#12 Mesaj de saftescug »

Hmmmm... persist in greseala si, evident, nu-mi dau seama.
O solutie ar fi, daca cineva este dispus sa ma ajute, sa-mi comunice un nr de telefon si, cred ca problema mea s-ar rezolva in 5 minute;
multumesc

berceal550

#13 Mesaj de berceal550 »

saftescug scrie:Multumesc pentru mesaje; sunteti amabili.
Completari:
1. introduc facturile la intrari, bifez TVA, iar tipul de operatiune pe care o aleg este 001 "Cheltuieli deductibile integral" apoi am validat facturile (facturile sunt achizitii de marfa pe care o comercializez cu amanuntul);
2. Tot la intrari operez si plata facturilor; Plata - data platii - nr chitantei cu care am platit (cash) si atat; In Casa-banca-deconturi apar corect platile;
3. La sfarsitul zile vreau sa introduc incasarile din ziua respectiva (incasari numai numerar); am la dispozitie Z-ul din ziua respectiva; il introduc prin "Casa-banca-deconturi" Incasare iar la tip operatie 007 "Venituri din activitate"; aici este posibil sa gresesc si, repet, daca nu am factura introdusa in ziua respectiva, nu apare data respectiva si nu pot sa adaug nimic folosind butonul "Adaug".
4. Aleg corect intervalul din luna dar RJIP-ul este gol.

Este clar ca gresesc undeva totusi...
multumesc
Acel Z-et il inregistrezi ca o iesire pe un client fictiv ( eu am creat clientul <<Vanzari casa de maarcat cu propriul cod fiscal>>) dupa ce ai introdus acest Z-et fa si incasarea tot din ecranul iesiri si vei vedea ca merge.

balazse

#14 Mesaj de balazse »

Nu este bine sa se introduca cu propriul cod fiscal, deoarece programul il poate considera ca si "autofactura", ii bine si daca nu este completat.

berceal550

#15 Mesaj de berceal550 »

Nu are nimic > la generarea declaratiei D394 il debifez si gata

Scrie răspuns