un produs trecut de pe piese de schimb pe marfa

Chestiuni specifice programului SAGA PS
damiano606

un produs trecut de pe piese de schimb pe marfa

#1 Mesaj de damiano606 »

Buna ziua,
Am un produs bagat pe NIR(intreprindere individuala) ca piese de schimb. As vrea sa il trec ca marfa si sa il vand.
Cum procedez?

septimiuv

Re: un produs trecut de pe piese de schimb pe marfa

#2 Mesaj de septimiuv »

Crează un articol nou cu tip marfă și bagă un tranfer.

damiano606

#3 Mesaj de damiano606 »

La trecerea de la 24% la 20 % am facut un upgrade de soft care sa imi permita aceasta operatie si in aceeasi zi am trecut un articol de la piese de schimb pe marfa dupa cum ati spus mai sus. Ulterior am constatat ca valorile din rapoartele de gestiune anterioare difera de cele scoase pe timpul tva-ului de 24%, dar sincer nu stiu care din cele 2 operatii a cauzat acest lucru. Oare aceste valori ale raportului de gestiune sint calculate si functie de pretul de vanzare a produselor introduse la intocmirea NIR-ului?Acesta sa fi cauzat aceste modificari mari? Au ele vreo implicatie in ceea ce priveste declaratiile anterioare date la anaf in 25 septembrie?Cum sa procedez pe viitor ca sa nu mai reprintez iar si iar toata gestiunea anterioara?
Multumesc

balazse

#4 Mesaj de balazse »

Pentru DamianO606
Pentru transfer eu iti propun sa introduci un furnizori fictiv si sa faci inregistrarea pe tip "A" (aviz), adica pe prima pozitie pe minus cantitatatea si valorile pentru marfa, iar pe pozitia pe plus cantitatea si valoare pentru piesa de schimb, in mod normal valoarea avizului trebuie sa fie zero.
Daca s-a denaturat ceva pe perioada anteriora transferului atunci inseamna ca ai mai facut ceva.
Evidenta il ai cantitativ-valoric sau global-valori? Verifica de unde provine diferenta.

damiano606

#5 Mesaj de damiano606 »

Diferenta am constatat-o in aceeasi zi la sfarsitul programului cand am scos raportul de gestiune. Am vazut ca soldul initial nu se mai pupa cu cel din caiet. Pot anula acel transfer de la piese de schimb la marfa si sa revin la normal?Prefer sa il anulez decat sa se schimbe atatea lucruri. Am si varianta de backup din acea zi si de curiozitate am sa ii dau restore, apoi am sa anulez transferul si sa vad daca lucrurile revin la normal cu noul soft downloadat, dupa care revin la backupul actual. Gestiunea este cantitativ valoric.
Intrebare:raportul de gestiune se modifica fc de pretul de vanzare de pe NIR?

balazse

#6 Mesaj de balazse »

Ma gandesc ca ai o evidenta cantitativ-valorica la pret de vanzare, nu?
Daca la intrare ai trecut pretul de vanzare sau ai uitat, normal ca iti afecteaza situatia din raportul de gestiune.

Scrie răspuns