CONDICA DE PREZENTA
CONDICA DE PREZENTA
Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Am achizitionat condica de prezenta format A4 (altfel n-am gasit) care are pentru fiecare zi o pagina A4 intreaga - pt maxim 40 salariati. Eu am 2 salariati. Asadar, voi consuma 1 pagina pentru 2 randuri. As vrea sa va intreb daca acesta este formatul obligatoriu sau pot printa eu tabelul?
Va multumesc!
Va multumesc!
Re: CONDICA DE PREZENTA
A cărei instituții era angajatul-idiot care ți-a spus să cumperi condică de prezență? Dacă ai și ceva scris, fă plângere penală.
@lunicm452
poti scrie pe aceeasi foaie mai multe zile.. nu trebuie sa respecti foaia si ziua.
poti scrie pe aceeasi foaie mai multe zile.. nu trebuie sa respecti foaia si ziua.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
Pentru LunicM452
Dar totusi de ce doresti utilizarea acelui formular?
Dar totusi de ce doresti utilizarea acelui formular?
ca sa stii cum sa pontezi oamenii, cum au fost la lucru de la de ora la ce ora, pt ore suplimentare, pt CO si ca sa ii motivezi intr-un fel sa fie la timp la lucru ca se poate vedea cand au semnat de venire si plecare.... de aia e condica de prezenta.
E suficient ?
E suficient ?

“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
Consideratii legate de Condica de Prezenta
Potrivit dispozitiilor art. 116 din Codul muncii, cu modificarile si completarile ulterioare, angajatorul are obligatia de a tine evidenta orelor de munca prestate de fiecare salariat si de a supune controlului inspectiei muncii aceasta evidenta ori de cate ori este solicitat.
In fapt, evidenta orelor de munca prestate de salariat se poate face in mai multe modalitati: prin condica de prezenta, foi colective de prezenta, cartele magnetice etc.
Condica de prezenta cunoscuta in practica drept documentul ce contine mentiuni asupra orei de venire la munca si a orei plecarii salariatilor nu are o reglementare legala, neexistand obligatia expresa a intocmirii acestui document.
In consecinta, nu este reglementat legal modul in care se fac inregistrarile in acest document. Se poate insa stabili modalitatea in care urmeaza sa se faca inregistrarile in condica de prezenta pe suport hartie, verificarea acestora si alte aspecte, prin contractul colectiv de munca sau regulamentul intern.
LegislatiaMuncii.ro
Potrivit dispozitiilor art. 116 din Codul muncii, cu modificarile si completarile ulterioare, angajatorul are obligatia de a tine evidenta orelor de munca prestate de fiecare salariat si de a supune controlului inspectiei muncii aceasta evidenta ori de cate ori este solicitat.
In fapt, evidenta orelor de munca prestate de salariat se poate face in mai multe modalitati: prin condica de prezenta, foi colective de prezenta, cartele magnetice etc.
Condica de prezenta cunoscuta in practica drept documentul ce contine mentiuni asupra orei de venire la munca si a orei plecarii salariatilor nu are o reglementare legala, neexistand obligatia expresa a intocmirii acestui document.
In consecinta, nu este reglementat legal modul in care se fac inregistrarile in acest document. Se poate insa stabili modalitatea in care urmeaza sa se faca inregistrarile in condica de prezenta pe suport hartie, verificarea acestora si alte aspecte, prin contractul colectiv de munca sau regulamentul intern.
LegislatiaMuncii.ro
Buna seara,
Scuze de intarziere...
Aveti dreptate, cf Codului Muncii nu este obligatorie, dar eu stiam ca este nevoie de o dovada semnata de salariat in baza careia intocmesc eu foaie colectiva de prezenta. Adica foaia colectiva o intocmesc eu, dar ce dovada prezint ca angajatul a fost la munca in zilele respective? Sau ca a stat la munca cat scriu eu in foaie?
Dvs. cum procedati? Intocmiti doar foaie colectiva de prezenta?
Multumesc!
Scuze de intarziere...
Aveti dreptate, cf Codului Muncii nu este obligatorie, dar eu stiam ca este nevoie de o dovada semnata de salariat in baza careia intocmesc eu foaie colectiva de prezenta. Adica foaia colectiva o intocmesc eu, dar ce dovada prezint ca angajatul a fost la munca in zilele respective? Sau ca a stat la munca cat scriu eu in foaie?
Dvs. cum procedati? Intocmiti doar foaie colectiva de prezenta?
Multumesc!
Cum este scris mai sus, ''angajatorul are obligația de a ține evidența orelor de muncă prestate.......'', nu să justifice, atât timp cât respectă legea, cum ține această evidență. Sau că acel angajat a stat degeaba cele 8 ore, ori că a băut în timpul programului, dacă regulamentul intern nu interzice acest lucru.
Pe cealaltă parte, dacă vrei un control intern asupra angajaților, cartela de acces e soluția, nu condica de prezență.
Pe cealaltă parte, dacă vrei un control intern asupra angajaților, cartela de acces e soluția, nu condica de prezență.
Pentru HerganieC
Stiam documentul, doar ca nu stiam de ce doreste neaparat sa il foloseasca.
Oricum pot sa scriu ca am intrat la 08.00, desi in realitatea a fost 08.45, ca oricum nu neaparat il poti folosii.
Stiam documentul, doar ca nu stiam de ce doreste neaparat sa il foloseasca.
Oricum pot sa scriu ca am intrat la 08.00, desi in realitatea a fost 08.45, ca oricum nu neaparat il poti folosii.
noi suntem in firma 45 la birou si condica de prezenta este la intrare. pana la ora 9 este acolo apoi se ridica. Daca nu te-ai semnat la venire(din diverse motive) te prezinti la secretariat la director si motivezi. Daca te accepta ce-i spui, ramai la serviciu daca nu poate sa te trimita acasa nemotivat.
La ora 17.50 se pune condica iarasi la iesire pt a semna la plecare. Cine nu e semnat de venire sau plecare.. semneaza directorul in locul lui ca nemotivat.
Dupa condica de prezenta se face pontajul de catre secretara pt statul de plata ulterior.. Altfel dupa ce sa-l face la multi angajati?
Asta pt ca nu avem cartela de acees.
La ora 17.50 se pune condica iarasi la iesire pt a semna la plecare. Cine nu e semnat de venire sau plecare.. semneaza directorul in locul lui ca nemotivat.
Dupa condica de prezenta se face pontajul de catre secretara pt statul de plata ulterior.. Altfel dupa ce sa-l face la multi angajati?
Asta pt ca nu avem cartela de acees.
Cred că suntem conștienți de irelevanța acelei condici. Important e ca treaba să meargă. Și mai ales să meargă super OK sau măcar OK.
Dacă nu reușești, ca șef (manager, director, patron...) să-ți faci echipa să muncească, demisia e soluția, nu condica de prezență.
Dacă nu reușești, ca șef (manager, director, patron...) să-ți faci echipa să muncească, demisia e soluția, nu condica de prezență.
Pentru HerganieC
Pentru o anumita evidenta este buna, nu este o problema, dar eu m-am referit mai sus la faptul ca nu ar fi obligatoriu.
Angajatorul poate decide care este modalitatea prin care doreste/poate tine evidenta pentru a intocmi un pontaj.
Pentru o anumita evidenta este buna, nu este o problema, dar eu m-am referit mai sus la faptul ca nu ar fi obligatoriu.
Angajatorul poate decide care este modalitatea prin care doreste/poate tine evidenta pentru a intocmi un pontaj.
nici eu nu am spus ca e obligatoriu dar in unele cazuri cu multi angajati e necesara macar pt pontaj.
Să nu uităm de unde am plecat. Omul a spus că are 2, numai doi, angajați.
În acest context, de ce vrea condică? Cine i-o bagă pe gât?
În acest context, de ce vrea condică? Cine i-o bagă pe gât?