Tin evidenta la un I.I.profil agricol-infiintare plantatie.
In tot anul 2015 s-a infiintat plantatia,sunt inregistrate numai cheltuieli.
pentru care s-au primit mai multe facturi in care se specifica ''lucrari infiintare
plantatie"-]cum se inregistraza aceste lucrari;DEDUCTIBILE SAU NEDEDUCTIBILE?
eu le-am inregistrat la cheltuieli deductibile,dar ele vor produce venituri abia
peste 3-4 ani,si deci firma va fi atitia ani tot pe pierderi?
Firma este platitoare de TVA.La sfirsitul lucrarilor efectuate de un furnizor,s-a
facut procesull verbal de terminarea lucrarilor .
Comisia receptioneaza mai multe obiective pe care le inregistrez la mijloace
fixe,de exemplu: IMPREJMUIRE GARD,PLATFORMA BETON,si doua active biologice;
PLANTATIE NUC SI PERDEA DE PROTECTIE SALCIMI.
Mentionez ca dupa aceste cheltuieli s-au primit si fonduri Europene.pe care le-am inregistrat
la venituri neimpozabile,.Va rog sa-mi comunicati,daca am inregistrat corect
Va multumesc!
intreprindere individuala platitoare de tva profil agricol
-
Re: intreprindere individuala platitoare de tva profil agric
Bine ai venit pe forum!
Daca s-au creat imobilizari atunci nu este corect, deoarece doar amortizarea va fi deductibila.
Totusi, nu esti cumva pe baza de norma de venit?
Daca s-au creat imobilizari atunci nu este corect, deoarece doar amortizarea va fi deductibila.
Totusi, nu esti cumva pe baza de norma de venit?
Re: intreprindere individuala platitoare de tva profil agric
Fiind plantatii, asa cum a precizat colegul balazse, dupa finalizarea investitiei trebuie sa le inregistrezi ca si imobilizari, iar acestea se amortizeaza. Daca fondurile europene sunt aferente acestor investitii, atunci vei prelua la venituri cota parte din aceste subventii pe masura ce vei amortiza investitia. Concluzie: platile facute in infiintarea plantatiei, la momentul actual, nu le deduci, iar sumele incasate ca subventii, actualmente nu le preiei ca venituri impozabile.
Eugen Pintea