ii transport

Chestiuni specifice programului SAGA PS
popescuc282

ii transport

#1 Mesaj de popescuc282 »

Buna,
sunt nou pe aici,acum scriu prima oara.Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu niste raspunsunsuri la urmatoarele intrebari:
1.fac transport,firma este a mea,masina este a mamei.exista contract de comodat,dar piesele,motorina,rovinieta,sunt cheltuieli deductibile integral?
2.platile catre bug statului,respectiv TVA si imp pe profit anticipat,sau din regularizare sunt nedeductibile?
3.statul de plata este deductibil sau nedeductibil?
4.am depus bani in banca sa platesc tva-ul si l-am inregistrat in 007,venituri din activitate.e corect? cand am inchis anul 2015,mi l-a dus in venituri.
Va multumesc

tomac

Re: ii transport

#2 Mesaj de tomac »

1. Doar cheltuielile de întreținere. Adică reparații curente, motorină, piese de schimb. Nu rovignetă, nu asigurare, nu impozite. Ele sunt deductibile integral dacă aveți foi de parcurs și documente doveditoare că utilizați mașina exclusiv pentru afacere.
2. Plățile pentru TVA și impozit pe venit sunt nedeductibile - fie că e vorba de plăți anticipate sau de regularizare. Plățile pentru impozite și taxe legate de salarii sunt deductibile.
3. Nu. Plata statului de salarii este deductibil
4. Depunerea sau ridicarea de numerar în/din contul curent nu reprezintă nici venit și nici cheltuială. Ele se operează ca decontări.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns