decl 300
decl 300
buna seara,am depus o decl 300 ,dar am omis sa trec la randul 38 suma negativa din luna anterioara,am refacut-o si mi-a aparut urmatorul mesaj de eroare R_MULTI_D300:exista deja o declaratie D300valida pentru aceasta perioada/cui,ce pot face in cazul de fata,multumesc,trebuie sa fac devalidare la prima declaratie?
Re: decl 300
trebuie depusa la anaf "corectie erori material" , cu anexele atasate
-
sau faci prin regularizare in decontul urmator
Nu faci nimic. În fișa de la ANAF datele se procesează în funcție de tva colectat/deductibil aferent perioadei (lună/trimestru) pe care l-ai declarat în D300. Nu contează ce ai în „ultimul cartuș” al D300, acesta nu infuențează situația fiscală, acele ultime rânduri au doar caracter informativ, „să-ți bată balanța cu decontul”; iar dacă nu se întâmplă asta într-o lună, iar tu ști de ce (cazul tău), nu e nicio problemă.
-
fiscul nu a-ti va procesa cererea de corectare a decontului de tva deorece asta nu este o eroare este o omisiune .Trece in decontul urmator la regularizari suma omisa .Am avut cateva situatii de acest fel si asa am rezolvat-o.
-
In acest caz ar fi trebuit sa-ti dea eroare la recipisa de depunere (on line)
-
da, in cazul cand nu preiei corect din decontul precedent tva de plata sau negative o sa-ti dea o atentionare dar nu este nici o problema daca reglezi in decontul urmator.