Sunt în continuare oarecum nedumerit cu privire la cele două concepte "tipuri de operații" și "tipuri de articole".
Sunt într-una din situațiile cele mai simple - PFA neplătitor de TVA, fără stocuri, producție etc.
De exemplu, am creat un tip de operație "Cheltuieli auto" (deductibile) și mai multe tipuri de articole: "Combustibil", "Piese/consumabile", "Reparații". Când înregistrez un bon de combustibil, aleg tipul de operație, iar în ecranul e jos, tipul de articol și "nedeductibil 50%".
Întrebarea e - În afară de cazul în care vreau să văd situații pe fiecare articol, e nevoie să definesc toate aceste tipuri de articole? Aș putea folosi un singur articol pe care să înregistrez toate cheltuielile auto?
Dacă aleg un anumit tip de operație, mai are vreo importanță ce tip de articol aleg?
Mai mult, am nevoie de un tip de operație separat? Pot înregistra totul pe "Cheltuieli deductibile", de exemplu?
Mulțumesc.
tipuri de operatii vs tipuri de articole
Re: tipuri de operatii vs tipuri de articole
Tipurile de operații se folosesc pentru rațiuni fiscale - deductibile sau nu, integral sau limitat, etc.
Ele pot conține articole ce au unul sau mai multe tipuri.
Puteați folosi doar cheltuieli deductibile, nu era nevoie de un tip anume. Faptul că v-ați creat un tip nou e ok, nu e o problemă. Așa vă puteți face o imagine cât sunt acele cheltuieli cu mașina.
Rezultate similare ați obține dacă ați folosi grupele de exemplu.
Ele pot conține articole ce au unul sau mai multe tipuri.
Puteați folosi doar cheltuieli deductibile, nu era nevoie de un tip anume. Faptul că v-ați creat un tip nou e ok, nu e o problemă. Așa vă puteți face o imagine cât sunt acele cheltuieli cu mașina.
Rezultate similare ați obține dacă ați folosi grupele de exemplu.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.