Validare factura cu sold negativ

Chestiuni specifice programului SAGA PS
haulicam

Validare factura cu sold negativ

#1 Mesaj de haulicam »

Buna seara,
Am primit prin e-factura 6 facturi de la Orange, dintre care 3 cu sold pozitiv si 3 cu sold negativ. Fiecare factura este aferenta unui numar de telefon diferit. Pe cele cu sold pozitiv le-am putut valida in SAGA PS, insa pe cele cu sold negativ, nu. Sistemul imi solicita sa le asociez prin reglare storno cu facturi cu sold pozitiv, insa pe facturile cu sold negativ am de exemplu abonament 30,19 lei si "reducere la factura" 60,39 lei, total -30.20 lei. Precizez ca sunt PFA platitor de TVA si facturile sunt aferente unui abonament Business Mobile Essential pe care nu l-am mai prelungit dupa expirarea perioadei contractuale de 24 luni. Prin urmare, nefiind vorba de o stornare ci de o reducere, ce-i de facut pentru a le valida?
Multumesc.

ferenta192

Re: Validare factura cu sold negativ

#2 Mesaj de ferenta192 »

Scoateti bifa de la TVA, pentru facturile cu minus!
Norocul este ceea ce are loc atunci când pregătirea se întâlnește cu șansa!

haulicam

#3 Mesaj de haulicam »

Multumesc tare mult! A functionat, insa a aparut alta problema. Cand am vrut sa inregistrez plata, imi apar doar facturile pozitive si totalul de plata este mai mare decat ce am platit efectiv. Diferenta este exact contravaloarea celor 3 facturi cu sold negativ.

ferenta192

#4 Mesaj de ferenta192 »

Raspunsul colegului nostru:
Tomac » 22 Sep 2020 14:21

Facturile de stornare nu se selectează la plată. Ele se asociază cu unele pozitive cu "Reglare stornare" în ecranul intrări sau în ecranul situații furnizori din meniul "Situații listări".
Norocul este ceea ce are loc atunci când pregătirea se întâlnește cu șansa!

Scrie răspuns