Refuz e-Factura

Chestiuni specifice programului SAGA PS
magosic

Refuz e-Factura

#1 Mesaj de magosic »

Buna ziua, va rog sa ma indrumati intr-o speta. Am primit o e-Factura pentru o tranzactie fictiva, eu nu am achizitionat produsele respective dar s-a emis factura pe CUI-ul meu. Am trimis mail la vanzator dar nu raspunde. Unde si cum pot sa refuz factura. In SPV nu gasesc modalitatea de a refuza? Va multumesc anticipat

costanc757

Re: Refuz e-Factura

#2 Mesaj de costanc757 »

Cautati firma pe net si dati-le un telefon. Eu asa am procedat ca sa-mi storneze factura primita eronat de la ei. Din cate stiu, in e-factura nu exista modalitatea de a refuza factura primita

ioni237348

#3 Mesaj de ioni237348 »

Am primit in SPV o factura de transport de la DANTE (EMAG) care nu este recunoscuta de firma.
In SPV am dat mesaj ca trebuie anulata factura pt ca a fost transmisa eronat la acest CUI.
In SAGA ca sa resping acesta factura si sa nu mai apara cum trebuie procedat la e-Facturi -- Import facturi primite, apas Anulat si apoi Accept?

Multumesc!

herganiec

#4 Mesaj de herganiec »

Da.. și tot acolo poți trimite și mesaj în spv.
„Nu inteligența ne face mari, ci bunătatea inimii. Nu contează cât de mult știi, ci cât de mult bine faci.”

ioni237348

#5 Mesaj de ioni237348 »

Multumesc @herganiec

ioni237348

#6 Mesaj de ioni237348 »

Tocmai ce credeam ca am inchis subiectul cu factura refuzata...adminul firmei si-a adus aminte ca a facut o comanda la Emag (firma marketplace) de un produs pentru el personal, a platit cu cardul personal dar nu a modificat datele de facturare, si astfel produsul a fost facturat pe firma, dar inca nu s-a primit factura acesta in SPV, urmeaza ca macar acesta factura sa accepte furnizorul sa o refaca pe persoana fizica.
Emag sustine ca nu se poate modifica factura lor cu transportul la cumparator din pers juridica in persoana fizica.
In cazul asta, se inregistreaza manual factura asta in Saga, dar e ok sa fie inregistrata pe 473?

Scrie răspuns