Intrebari SAGA PS

Chestiuni specifice programului SAGA PS
popovicim897

Re: Intrebari SAGA PS

#76 Mesaj de popovicim897 »

De ce la generarea D300 nu se mai actualizeaza sumele negative din declaratiile anterioare?

balazse

#77 Mesaj de balazse »

Pentru RaduA507
Poti sa achizitionezi SAGA PS doar partea de stocuri, dar cum vei tine evidenta contabila fara partea de contabilitate? SAGA C, nu este pentru partida simpla.

balazse

#78 Mesaj de balazse »

Pentru PopoviciM897
La fila "alte informatii" este pusa bifa la "cu preluarea automata a soldurilor perioadei precedente"?

dinuc646

#79 Mesaj de dinuc646 »

Buna ziua, Tin contabilitatea unui PFA in SAGA PS si am o intrebare legata de modul de inregistrare a cheltuielilor de protocol. Pentru acestea, TVA-ul nu trebuie dedus deloc, si trebuie luate in calcul la inchiderea de an, in limita plafonului de 2%.
Procedeul de inregistrare este urmatorul:
-> pe fiecare intrare in parte selectez Nedeductibil Integral, pentru a nu fi luat in calcul la deducerea TVA-ului
-> la efectuarea platii, selectez: Cheltuieli de protocol.

Acum, la inchiderea de an, toate cheltuielile de protocol imi sunt agregate si in cheltuielile nedeductibile si ca urmare, scade nivelul cheltuielilor deductibile, lucru care duce la cresterea impozitului de plata (daca plafonul de cheltuieli de protocol a fost depasit).
Daca intrarile de la nivelul facturii sunt inregistrate ca deductibile, si factura ca protocol, acestea nu sunt luat ein considerare la inchdierea de an nici la cheltuielile deductibile, nici la cele nedeductibile. Ele sunt reflectate corect in calculul impozitului. Dar imi deduce TVA-ul in D300 si D394.

Care este modalitatea de inregistrare a cheltuielilor de protocol astfel incat sa nu deduc TVA-ul si sa nu scada cheltuielile deductibile la inchiderea de an?

balazse246

#80 Mesaj de balazse246 »

Pentru cazul tau, incearca sa folosesti un tip de operatie de tip "cheltuieli deductibile plafonat".

trifana676

#81 Mesaj de trifana676 »

Buna tuturor,
Cum pot proceda sa apara operatiile din Deconturi in Jurnalul de incasari si plati, va rog frumos? fara sa apara prin casa sau banca, pentru ca nu sunt sume trecute prin trezorerie, dar care trebuiesc justificate totusi.
Multumesc.

balazse246

#82 Mesaj de balazse246 »

De ce ar trebui sa apara? Despre ce docuemtne discutam?
Ofera mai multe detalii, ca sa iti putem oferii solutie completa.

dobrec82

#83 Mesaj de dobrec82 »

Buna ziua.Nu stiu daca solicit ajutorul unde trebuie dar sper sa nu se supere nimeni. Am inceput colaborarea cu firma SELFPAY SA (automat plati facturi) si acestia emit factura lunara pentru comision in numele meu(cf. art 319,alin 18 din CF). O incarca in SPV si imi trimite pe mail indexul de incarcare. Plata comisionului se face prin banca.Doresc sa stiu pasii care trebuie sa ii parcurg pentru a putea descarca factura din SPV,si daca pot regasi factura si in Saga PS. Daca nu pot regasi factura in program,cum o introduc(daca trebuie introdusa) pentru a avea document justificativ incasarea prin banca a valorii comisionului. Multumesc.

vaiesui

#84 Mesaj de vaiesui »

Buna ziua
Am descarcat o factura din SPV,pe factura este suma corecta dar inregistrarea in SPV si in program este inregistrata fara tva.
Cum procedez ca sa se inregistreze corect.
Multumesc

balazse246

#85 Mesaj de balazse246 »

Esti inregistrat in scopuri de TVA?
Daca nu, suma preluata este cea fara TVA?
Ai actualizat programul, chiar daca ai ultima versiune?

vaiesui

#86 Mesaj de vaiesui »

Nu sunt inregistrat in scopuri de TVA si suma preluata este fara TVA.
Este o singura factura in situatia asta, restul sunt corecte.
Programul este actualizat.
Multumesc

Scrie răspuns