e-factura

Chestiuni specifice programului SAGA PS
Scrie răspuns
herlasd

Re: e-factura

#76 Mesaj de herlasd »

Am semnatura electronica de la transsped in cloud. Vreau sa generez codul de activare. Trebuie sa fac ceva in plus pentru semnaturile in cloud?

tomac

#77 Mesaj de tomac »

Nu se poate direct din program folosind acest tip de certificat emis de Transped. Se poate genera doar aici - https://www.sagasoft.ro/spv.php
Odată generat acolo, copiați codul și accesați ecranul e-facturi. Când apare fereastra de generare cod, lipiți codul generat on-line și apăsați "Salvez"
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

trandafird935

#78 Mesaj de trandafird935 »

nu vad in ecranul e factura acele facturi emise de client in numele furnizorului
ce este de facut

spatarl

#79 Mesaj de spatarl »

Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti cum pot inregistra in Saga PS o factura emisa de un birou executor judecatoresc in numele unui debitor pentru un bun vandut la o licitatie ( auto) unei persoane impozabile, astfel incat sa poate fi transmisa in efactura . Dupa aparitia OUG 69/2024 biroul executor are obligaria sa transmita in e-factura aceste facturi. Am depus decl 079 pentru inscrierea biroului executor in Registrul RO-efactura executari silite. Am citit ca aceasta factura trebuie sa o primeasca atat debitorul car si clientul prin efactura . MULTUMESC!

septimiuv

#80 Mesaj de septimiuv »

Momentan nu este posibil să trimiți din Saga astfel de facturi.

stanm711

#81 Mesaj de stanm711 »

Buna seara!
Pentru CASCO am solicitat firmei de asigurare sa trimita factura. Refuza emiterea facturii si spune ca este suficient extrasul de cont si copia politei de asigurare. Fac exceptie doar pentru clientii bugetari. Ce pot sa fac?

tomac

#82 Mesaj de tomac »

Nu au ce factură să emită. De ce să emită factură? Este suficient un decont de prime.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

telceang

#83 Mesaj de telceang »

Buna ziua,
La emitere factura client, in e-factura la sectiunea "numar inregistrare" imi apare codul fiscal al clientului in loc de nr. registru comert, cum pot corecta?
Va multumesc.

oanceac945

#84 Mesaj de oanceac945 »

am primit de la returo o autofactura pt ambalajele predate, trebuie sa o inregistrez in e factura ?

pomparaus

#85 Mesaj de pomparaus »

Verifica sa vezi daca au declarat-o ei.

dobricaf

#86 Mesaj de dobricaf »

Buna ziua,
Cum pot introduce manual ID incarcare in SPV la facturile de iesire. La facturile de intrare am putut prin completarea numarului in coloana de ID incarcare in SPV.
Dar la facturile de iesire nu pot completa acest camp, apare coloana, dar campul nu este editabil. Prin scrolare pe orizontala pe rândul cu datele facturii de iesire, dupa coloana cu cursul de referinta, sare la inceput, fara a-mi permite accesarea ID incarcare in SPV. Chiar daca ma duc cu mousul pe acest camp, nu pot scrie nimic in el.

costachet

#87 Mesaj de costachet »

Buna seara , am o prb cu o factura emisa , a trecut o sapt si nu am dat de cap poate imi dati voi o solutie
Speta este asta:
Un restaurant livreaza o comanda primita prin platforma tazz, livratorul se prezinta la adresa cu marfa , cu bon fiscal emis , dar clientul nu este acasa si implicit nu se livreaza comanda. Marfa este distrusa ca nu se poate refolosi, am situatia - bon emis / vanzare inregistrata in casa / neincasare bon emis !!
tazz ( detinatorul platformei prin care a venit comanda ) doreste sa despagubeasca si solicita sa emit factura FARA TVA ( restaurantul fiind platitor de tva)
Intrebari:
1.Cum compensez bonul emis si neincasat
2.Cum emit factura fara TVA fiind platitor de tva
3.Daca emit cu cod folosesc sa nu fie cu tva
4.o incarc in spv ? Ma dublez cu vanzarea!!

Astept opinii , ca trebuie sa trimit facturaa!!

costachet

#88 Mesaj de costachet »

multumesc mult herganiec !

herganiec

#89 Mesaj de herganiec »

:)
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

chivua

#90 Mesaj de chivua »

Am inregistrat din greseala in nov 2024 2 facturi de vanzare catre un I.I. XY (pe CUI, nu pe CNP), si, stiind ca nu am facturi emise catre persoane juridice, nu le-am transmis in SPV atunci. Ulterior, azi dimineata pe 20.12.2024, le-am descoperit in modulul e-factura din SAGA ca nu sunt transmise si tot azi dimineata incercand sa inteleg ce e cu ele am bifat din greseala transmitere in SPV, s-au transmis asadar cu intarziere de 20 si 25 zile.
Spre seara uitandu-ma inca o data in dosarul cu acte am constatat ca facturile erau emise catre persoana fizica XY, nu catre persoana juridica I.I. XY, deci nu aveam obligatia transmiterii in SPV.
Aveti idee cum sa repar transmiterea cu intarziere a unor facturi eronate? Stiu ca se face stornare daca se transmite gresit, dar pt ca ele nici macar nu trebuiau transmise, nu stiu cum se poate rezolva.
Multumesc

Scrie răspuns