completare RJIP
completare RJIP
pt PFA neplatitoare de TVA in RJIP la sectiunea cheltuieli saga imi afiseaza si printeaza sumele fara tva (acolo unde e cazul de tva)
in OMFP 1040/2004 vad ca se specifica ca doar persoanele platitoare de TVA scriu sumele fara taxa
este corect sa mi se genereze RJIP cu sumele fara TVA?
multumesc
in OMFP 1040/2004 vad ca se specifica ca doar persoanele platitoare de TVA scriu sumele fara taxa
este corect sa mi se genereze RJIP cu sumele fara TVA?
multumesc
Re: completare RJIP
Problema este ca nu inregistrezi corect facturile.
Daca esti neplatitor de TVA si faci achizitie de la platitor de TVA atunci TVA-ul inlcuzi in costul achizitie, deci treci totul la Valoare si total, iar la TVA zero.
Daca esti neplatitor de TVA si faci achizitie de la platitor de TVA atunci TVA-ul inlcuzi in costul achizitie, deci treci totul la Valoare si total, iar la TVA zero.
si asta nu mi-ar afecta declaratia 392B la sectiunea achizitii?
Momentan nu exista un suport total pentru 392B.
Din pacate trebuie "extracontabil" tinut evidenta, asta pana cand se va introduce o imbunatatire la program.
Din pacate trebuie "extracontabil" tinut evidenta, asta pana cand se va introduce o imbunatatire la program.
am o rugaminte. un PFA cu sediul in provincie, are deschis punct de lucru la Bucuresti. RJIP vrea sa fie completat de un contabil la sediu social, intrucat nu are timp sa-l completeze si sa achite impozitul la termen. cu ce acte ramane la punctul de lucru? sau cum trebuie procedat, sa fie in regula in caz de "verificare" organe de control.
multumesc.
multumesc.
selectiv: RUC, autorizatia de functionare, contractul de inchiriere, copie dupa Nr.Inregistrare la ONRC, NIR-uri...etc...in functie de obiectul de activitate.
Nu cred sa fie nevoie de RJIP la punctul de lucru.
Nu cred sa fie nevoie de RJIP la punctul de lucru.
multumesc. RJIP este considerat un registru de casa ptr. PFA. sa motivam ca este RJIP la verificare la finante?
ehhmmm...nu cred ca e corect.Altfel, zic eu, daca la punctul de lucru se tine evidenta in program informatic ar trebui sa fie de ajuns.Adica am putea sa ne prevalam de faptul ca legea permite ca in cazul tinerii evidentei cu ajutorul unui program informatic, RJIP sa fie completat prin preluarea totalurilor(rulajelor) din luna respectiva...Pe de alta parte, pentru evidenta numerarului nu vad de ce RJIP-ul ar fi considerat Registru de casa.Din lectura Cap.II ( art.4 pana la 10 ) din omfp 1040 reiese ca pot folosi orice formular doresc..daca respect NM de utilizare ale acelor Formulare.
Totusi citesc si tot nelamurit sint. Daca am o factura de la un platitor de tva si pfa este neplatitoare de tva, insotita de chitanta cu suma de 124 lei ce trec la intrari si ce trec in rjip?
Dar in jurnalul de cumparari?
Cum citesc mai mult sint mai nelamurit.
Eu am inregistrat factura prin intrari , in partea de jos la detalii am pus tva 0 pt ca sint neplatitor de tva si la valoare am pus totalul cu tot cu tva. Chitanta am inregistrat-o cu suma totala, adica 124 lei.
Procedez corect?
Dar in jurnalul de cumparari?
Cum citesc mai mult sint mai nelamurit.
Eu am inregistrat factura prin intrari , in partea de jos la detalii am pus tva 0 pt ca sint neplatitor de tva si la valoare am pus totalul cu tot cu tva. Chitanta am inregistrat-o cu suma totala, adica 124 lei.
Procedez corect?
Daca cel care achizitioneaza este neplatitor de TVA atunci TVA-ul include in pretul de achizitie, astfel ai procedat corect cum ai inregistrat.
multumesc
craciun fericit tuturor
craciun fericit tuturor
Buna,
citind mai sus topicul, mi-am dat seama ca eu am inregistrat toate facturile cu TVA 24%, astfel incat in Registru imi apare doar baza facturii.
Oare acum ce sa fac? Trebuie sa modific in urma tot?
Multumesc.
citind mai sus topicul, mi-am dat seama ca eu am inregistrat toate facturile cu TVA 24%, astfel incat in Registru imi apare doar baza facturii.
Oare acum ce sa fac? Trebuie sa modific in urma tot?
Multumesc.
esti platitor de TVA sau nu ?
nu ai alta optiune.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)
Da, sunt neplatitor...
Si da, cred...ca mi-am gasit ocupatie pe weekend...
Si da, cred...ca mi-am gasit ocupatie pe weekend...