compensare

Chestiuni specifice programului SAGA PS
sapioniacm

compensare

#1 Mesaj de sapioniacm »

in saga ps cum inregistrez un proces verbal de compensare

balazse

Re: compensare

#2 Mesaj de balazse »

Ar fi bine sa ne dai mai multe detalii, mai exact ce fel de compensare este vorba?

dragoin404

#3 Mesaj de dragoin404 »

Buna ziua,
va cer ajutorul in legatura cu compensarile IMI, facute prin serviciul de compensare al ministerului economiei, comertului si mediului de afaceri. Nu reusesc sa gasesc ceva informatii legate de acest tip de compensare, modalitati de desfasurare ale compensarii si daca este necesara prezenta ambelor firme la sediul lor ?
Multumesc

gramac921

#4 Mesaj de gramac921 »

INSTRUCTIUNI METODOLOGICE

pentru agentii economici care participa la actiunea de compensare a datoriilor nerambursate la scadenta

In conformitate cu Ordonanta de Urgenta Nr.77 privind unele masuri pentru prevenirea incapacitatii de plata si cu Hotararea Guvernului nr.685/1999, pentru aprobarea Normelor metodologice privind monitorizarea datoriilor nerambursate la scadenta ale contribuabililor, persoane juridice, in vederea diminuarii blocajului financiar si a pierderilor din economie si a Regulamentului de compensare a datoriilor nerambursate la scadenta ale contribuabililor, persoane juridice, in cadrul Ministerului Economiei si Comertului in sediul filialei Bucuresti (bd. Timisoara, nr.6, sector 6) a Centrului de Pregatire pentru Personalul din Industrie functioneaza Serviciul de Compensare.

Acesta primeste, analizeaza si negociaza periodic compensarea obligatiilor reciproce prin emiterea ordinelor de compensare.

Modul general de desfasurare a actiunii de compensare este urmatorul:

societatile comerciale transmit cererile de compensare care cuprind situatia creantelor si a datoriilor restante;
compartimentul de organizare a sedintelor de compensare intocmeste procesele verbale ale sedintelor si transmite hotararile pentru emiterea ordinelor de compensare;
compartimentul de decontari impreuna cu inspectorii de compensare imputerniciti sa reprezinte agentii economici de pe circuitele de compensare emit ordinele de compensare.

Transmiterea datelor privitoare la datorii si creante se poate face folosind adresa de internet: http://gama.imi.ro sau www.minind.ro si apoi se alege din meniu Pagini Gazduite – Portalul privind compensarea creantelor

Browser-ul utilizat trebuie sa fie de tip: Microsoft Internet Explorer cel putin versiunea 4.x sau Netscape cel putin versiunea 4.x

Pentru securitatea datelor prezentate de agentii economici raportori pe INTERNET, accesarea se va face prin intermediul unei parole acordate de Serviciul Compensare, telefon 021/4138068 sau 021/4138065 .

Pentru orice alte informatii puteti suna la Serviciul de Compensare telefon: 021/ 4138068 sau 021/4138065

gramac921

#5 Mesaj de gramac921 »

Daca facturile de compensat au valori <10.000 lei nu e necasara compensarea prin IMI .

tomac

#6 Mesaj de tomac »

Pentru a se compensa prin IMI trebuie ca facturile să fie restante, adică să aibe termenul de scadență depășit cu 30 de zile.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

gramac921

#7 Mesaj de gramac921 »

si mai mari ca 10.000 lei nu? asa stiam...

tomac

#8 Mesaj de tomac »

Da, și mai mari de 10000 lei.
Dacă facturile nu sunt restante, se pot compensa între părți fără să ajungă la imi, indiferent de valoarea lor.

gramac921

#9 Mesaj de gramac921 »

trebuie sa foloseasca in schimb formularele pt compensare cu regim special de la CN Imprimeria Nationala , desi daca e un acord intre parti nu vad de ce un simplu proces verbal de compensare nu e suficient.

dragoin404

#10 Mesaj de dragoin404 »

Revin cu o intrebare legata de compensarile prin I.M.I.
Intr-o relatie contractuala cu unul dintre furnizori s-a nascut o situatie conflictuala, in sensul ca el nu a dorit compensarea unor facturi (mai mari de 10000ron si cu scadenta mai mare de 30 de zile, deci trebuiau facute prin I.M.I.), pe care nu le-a recunoscut desi le-a introdus in situatiile contabile. Intr-un final acest conflict s-a stins pe cale amiabila in urma unor negocieri purtate de reprezentatii juridici ai partilor implicate in acest conflict.
Intrebarea mea este: daca s-a ajuns la un acord juridic confirmat de un proces verbal semnat de ambele parti, cu privire la aceste compensari, mai este nevoie de trecerea compensarilor prin I.M.I. sau sunt suficiente traditionalele ordine de compensare ?
Poate ma puteti ajuta cu un raspuns, sau poate aveti idee unde as putea sa intreb.

Multumesc

tomac

#11 Mesaj de tomac »

Eu zic să faceţi un act prin care conveniţi de comun acord o nouă scadenţă a facturilor şi faceţi ordine de compensare în termenul nou.

avramg

#12 Mesaj de avramg »

Dacă facturile nu sunt restante, se pot compensa între părți fără să ajungă la imi, indiferent de valoarea lor
Intrbarea este cu ce document se compenseaza?.se face un proces verbal de compensare intre cele doua parti?

fagarasa176

#13 Mesaj de fagarasa176 »

Se folosesc Ordine de Compensare, tipizate cu regim special inseriate
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!

avramg

#14 Mesaj de avramg »

Eu stiam ca Ordinele de Compensare de LA Imprimeria BNR se folosesc doar pentru compensari de facturi restante mai mici de 10.000 lei.

apetrem

#15 Mesaj de apetrem »

Se folosesc pentru orice compensare.
vezi HG. 804/1999

Scrie răspuns