ch protocol

Chestiuni specifice programului SAGA PS
suts

ch protocol

#1 Mesaj de suts »

Buna ziua,

la o factura de ch protocol(serv catering)+tva,pot deduce tva ?

multumesc,

balazse

Re: ch protocol

#2 Mesaj de balazse »

La inceput da, dar dupa ce ai facut calculele vei vedea cat va ramane si va trebuie sa regularizezi.

suts

#3 Mesaj de suts »

multumesc,
(ma incadrez in cei 2%,suma fiind mica-124o lei)

tamasanuc

#4 Mesaj de tamasanuc »

Pentru un pfa-platitor TVA trimestrial, regularizarea TVA pentru ce depaseste plafonul de 2% pentru protocol, cand si cum se face ? Va multumesc.

septimiuv

#5 Mesaj de septimiuv »

la sfarsit de an

tamasanuc

#6 Mesaj de tamasanuc »

:( Adica acum trebuie sa definitivez situatia pentru anul 2014, astfel incat sa intocmesc autofactura cu 31 dec.2014 si sa trec corect sumele la regularizari in decontul de TVA pt trim.4 ?

nasteaf

#7 Mesaj de nasteaf »

La un PFA platitor de TVA, care efectueaza cheltuieli de protocol in limita de 2% din baza prevazuta la art.48 Cod Fiscal mai trebuie respectat ART. 128 alin. 8(ca la SC)???
Norme metodologice
(10) În sensul art. 128 alin. (8) lit. f) din Codul fiscal:
a) bunurile de mică valoare acordate gratuit în cadrul acţiunilor de protocol nu sunt considerate livrări de bunuri dacă valoarea fiecărui cadou oferit este mai mică sau egală cu plafonul de 100 lei, exclusiv TVA. Cadoul cuprinde unul sau mai multe bunuri oferite gratuit. În situaţia în care persoana impozabilă a oferit şi cadouri care depăşesc individual plafonul de 100 lei, exclusiv TVA, însumează valoarea depăşirilor de plafon aferente unei perioade fiscale, care constituie livrare de bunuri cu plată, şi colectează taxa, dacă taxa aferentă bunurilor respective este deductibilă total sau parţial. Se consideră că livrarea de bunuri are loc în ultima zi lucrătoare a perioadei fiscale în care au fost acordate bunurile gratuit şi a fost depăşit plafonul. Baza impozabilă, respectiv valoarea depăşirilor de plafon, şi taxa colectată aferentă se înscriu în autofactura prevăzută la art. 155 alin. (7) din Codul fiscal care se include în decontul întocmit pentru perioada fiscală în care persoana impozabilă a acordat bunurile gratuit în cadrul acţiunilor de protocol şi a depăşit plafonul. Pentru bunurile/serviciile acordate gratuit în cadrul acţiunilor de protocol în cursul anului 2012 se aplică prevederile legale în vigoare în anul 2012, inclusiv în ceea ce priveşte modul de determinare a depăşirii plafonului şi a perioadei fiscale în care se colectează TVA aferente acestei depăşiri;

balteanuc692

#8 Mesaj de balteanuc692 »

Bineinteles. Reglementarile in ceea ce privesc TVA se aplica tuturor persoanelor impozabile.

Scrie răspuns