concediul de odihna
concediul de odihna
buna seara,daca am un angajat cu data de 01.12.2014,ii calculez 2 zile concediu de odihna ptr anul 2014,va multumesc
Re: concediul de odihna
Modalitatea de a calcula concediul de odihna este simpla.
Se imparte numarul de zile din CIM la numarul de luni calendaristice, rezultatul se inmulteste cu numarul de luni (sau fractiuni de luni) lucrate.
In cazul expus raspunsul este: DA trebuie sa ii acordat concediu de odihna acelui salariat.
Baza legala:
Art. 145. [durata concediului de odihna]
(1) Durata minima a concediului de odihna anual este de 21 de zile lucratoare.
(2) Durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste in contractul individual de munca, cu respectarea legii si a contractelor colective aplicabile, si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.
Se imparte numarul de zile din CIM la numarul de luni calendaristice, rezultatul se inmulteste cu numarul de luni (sau fractiuni de luni) lucrate.
In cazul expus raspunsul este: DA trebuie sa ii acordat concediu de odihna acelui salariat.
Baza legala:
Art. 145. [durata concediului de odihna]
(1) Durata minima a concediului de odihna anual este de 21 de zile lucratoare.
(2) Durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste in contractul individual de munca, cu respectarea legii si a contractelor colective aplicabile, si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
-
Buna ziua. Cu cat timp inainte se anunta concediul de odihna si se depune cererea la firma, daca nu s-a facut programarea concediului in anul anterior pentru anul acesta? Exista vreun articol unde scrie? Ca eu nu am gasit nicaieri.
tine mai mult de regulamentul intern al firmei.
la noi in firma ni s-a anuntat ca daca vrem ceva zile de CO, sa anuntam cu o saptamana inainte. In afara de cel programat minim 10 zile pe an.
Dar au fost si cazuri cand s-a aprobat si de pe o zi pe alta cand au fost urgente.
la noi in firma ni s-a anuntat ca daca vrem ceva zile de CO, sa anuntam cu o saptamana inainte. In afara de cel programat minim 10 zile pe an.
Dar au fost si cazuri cand s-a aprobat si de pe o zi pe alta cand au fost urgente.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
-
Ok, multumesc mult.
Cum se acorda concediul de odihna la salariatii care sunt cu ore/luna si program inegal?
De ex. am salariati cu 4 ore/luna, 30 ore/luna si 60 ore/luna.
De ex. am salariati cu 4 ore/luna, 30 ore/luna si 60 ore/luna.
la fel ca si la ceilalti. 20-21 zile pe an minim.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
programul de lucru e 4 ore/luna.... (48 ore/an)
cum acord CO 20 zile/an?
cum acord CO 20 zile/an?
asa cum ai auzit. nu tine de norma.
daca are o zi de CO si norma de 8 ore/zi are de fapt 8 ore de co, daca are norma de 1 ora/zi, ziua aceea de co inseamana 1 ora co.
daca are o zi de CO si norma de 8 ore/zi are de fapt 8 ore de co, daca are norma de 1 ora/zi, ziua aceea de co inseamana 1 ora co.
Pentru RovidG116
Poate te ajuta cele postate aici (29 Iun 2011 13:11):
http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic.php?f=9&t=15572
Poate te ajuta cele postate aici (29 Iun 2011 13:11):
http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic.php?f=9&t=15572