RJIP BIROU EXECUTOR
RJIP BIROU EXECUTOR
Birourile de exec.jud. au doua conturi bancare , un cont in care se incaseaza sumele de la cei executati iar din acest cont se transfera in contul al doilea onorariu . Incepand din Martie trebuie sa trec in RJIP si incasarile si platile din acel cont ?
- fagarasa176
Re: RJIP BIROU EXECUTOR
De ce incepand cu martie?
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
Pentru ca incepand cu 01.03.2015 intra ordinul 170/2015, unde scrie ca trebuie sa fie trecute in RIPJ toate incasarile si platile. Pana in februarie extrasul de banca pentru contul in care intra sumele din executare nu-l inregistram in RIPJ. Din acest cont se transfera in alt cont bancar onorariile . Eu inregistram in RIPJ doar extrasul pentru onorarii.
Din 01/03/2015 veți opera toate încasările/plățile. Chiar și ridicările/depunerile din sau în cont. Pe cod de operație nou pe care îl veți crea în Fișiere - Tipuri operații și la care veți bifa "Preluat în RJIP, dar la tip nu veți alege nimic - nici venit, nici cheltuială.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
- fagarasa176
@Cristi...deci sa inteleg ca incepand cu 01.03.2015 trebuie operate si extrasele contului colector?
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
Ridicarile si depunerile la banca se preiau pana la urma in RIPJ ?
ce facem cu PFA-urile care prin contul din banca deschis isi face si toate platile sale personale?......pina acum eu operam din extrasul de banca doar incasarile si platile PFA-ului..........toate celelalte plati personale nu le operam
Eu le inregistrez pe nedeductibile direct din banca , fara a opera in ,, Intrari''.
Eu am deschis un cont folosit NUMAI pt PFA.
Cand am nevoie de bani transfer din contul PFA in contul personal si de acolo fac ce plati vreau eu.
Cand am nevoie de bani transfer din contul PFA in contul personal si de acolo fac ce plati vreau eu.
Stie cineva daca se inregistreaza in RJIP incasarile si platile in contul colector la birouri de executori din martie ? Dar impozitul pe tranzactii si taxele notariale la birouri notariale ?
Multumesc anticipat.
Multumesc anticipat.
Buna ziua, in cazul in care PFA depune in contul bancar o suma pentru a plati comisioanele bancare, aceasta suma se trece in RJIP incepand cu 1 martie 2015? se considera creditare firma? Multumesc
@spatarl: Da, se trec.
@ciobanum: Daca nu are numerar in "casierie", da. E aport de numerar.
@ciobanum: Daca nu are numerar in "casierie", da. E aport de numerar.
Multumesc pentru raspuns. Inteleg asa:
1. daca are in ``casierie`` suficienti bani din incasari pentru depunerea in banca, atunci nu trebuie ca depunerea sa fie inregistrata in RJIP, corect?
2. a) daca in ``casierie`` nu sunt suficienti bani, atunci se face DI pentru ``casierie`` cu suma ce trebuie depusa in banca, se inregistreaza in RJIP incasarea in ``casierie``.
b) depunerea cu aceeasi suma in banca justificata cu foaia de varsamant se mai inregistreaza in RJIP?
Multumesc
1. daca are in ``casierie`` suficienti bani din incasari pentru depunerea in banca, atunci nu trebuie ca depunerea sa fie inregistrata in RJIP, corect?
2. a) daca in ``casierie`` nu sunt suficienti bani, atunci se face DI pentru ``casierie`` cu suma ce trebuie depusa in banca, se inregistreaza in RJIP incasarea in ``casierie``.
b) depunerea cu aceeasi suma in banca justificata cu foaia de varsamant se mai inregistreaza in RJIP?
Multumesc
1. Nu, transferul de bani casa-banca si invers nu se inreg.in RJIP.
2. a) da, se inreg.in RJIP un aport de numerar; b) nu, ca e transfer "casierie"-banca.
Sau inregistrezi direct foaia de varsamant la banca, ca aport. In acest caz trebuie sa aparta in RJIP.
2. a) da, se inreg.in RJIP un aport de numerar; b) nu, ca e transfer "casierie"-banca.
Sau inregistrezi direct foaia de varsamant la banca, ca aport. In acest caz trebuie sa aparta in RJIP.
Multumesc mult!