La martie'15 au aparut veniturile cu tot cu TVA in RJIP
-
La martie'15 au aparut veniturile cu tot cu TVA in RJIP
Buna seara,
Am urmatoarea problema: la luna martie 2015, veniturile incasate pt.facturi emise, au aparut in RJIP cu tot cu TVA. La ian'2015 si feb'2015 nu s-a intamplat acest lucru. Mentionez ca am efectuat o actualizare inainte de a lucre martie 2015.
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.
Multumesc.
Maria
Am urmatoarea problema: la luna martie 2015, veniturile incasate pt.facturi emise, au aparut in RJIP cu tot cu TVA. La ian'2015 si feb'2015 nu s-a intamplat acest lucru. Mentionez ca am efectuat o actualizare inainte de a lucre martie 2015.
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.
Multumesc.
Maria
Re: La martie'15 au aparut veniturile cu tot cu TVA in RJIP
Inca nu stii ca e perfect normal sa apara asa? Vezi Ordinul 170/2015.Citeste si aici: http://www.sagasoftware.ro/?p=1310
Referitor la RJIP pe luna martie 2015, retragerile de numerar din banca se trec in acest registru?
Nu, numai aporturile de numerar si restituirea acestora, creditele primite si ratele achitate. Normal, pe langa cele ce se treceau si pana acum.
-
Tot legat de noul Ordin nr. 170/2015, privind inregistrarea incasarilor si platilor in RJIP, trebuie sa inregistrez o plata de TVA catre buget (pe baza declaratiei 300)?
In mod similar, daca avem o restituire de TVA, o inregistrez in RJIP? Cred ca s-ar incadra la ”Alte sume incasate (restituiri de impozite, taxe, penalitati etc.)”.
Si inca o intrebare, ce rost are sa inregistrez aport/restituire aport in/din Banca/Cassa, daca tot nu este obligatoriu sa tin separat un registru de Banca (Cassa), si nici nu trebuie sa inregistrez retragerile de numerar din casa/banca...
Doar asa, ca sa am ce scrie?! Cui (nu CUI!), la ce foloseste?
Multumesc!
In mod similar, daca avem o restituire de TVA, o inregistrez in RJIP? Cred ca s-ar incadra la ”Alte sume incasate (restituiri de impozite, taxe, penalitati etc.)”.
Si inca o intrebare, ce rost are sa inregistrez aport/restituire aport in/din Banca/Cassa, daca tot nu este obligatoriu sa tin separat un registru de Banca (Cassa), si nici nu trebuie sa inregistrez retragerile de numerar din casa/banca...
Doar asa, ca sa am ce scrie?! Cui (nu CUI!), la ce foloseste?
Multumesc!
1. Da.
2. Da, dar se poate trece si pe cheltuiala nedeductibila.
3. Doar la banca, la casa nu este nevoie.
2. Da, dar se poate trece si pe cheltuiala nedeductibila.
3. Doar la banca, la casa nu este nevoie.
-
Multumesc mult, Balazs!
Acum intreb si eu, ca prostu', cum sa tin Jurnal de banca, daca nu inregistrez in el TOATE operatiunile, si daca nu confrunt apoi soldul cu extrasu'?!
Ce naiba de contabilitate e asta?!
Acum intreb si eu, ca prostu', cum sa tin Jurnal de banca, daca nu inregistrez in el TOATE operatiunile, si daca nu confrunt apoi soldul cu extrasu'?!
Ce naiba de contabilitate e asta?!
Pai asta am si zis ca trebuie sa inregistrezi la banca totul, dar la casa nu mai inregistrezi retragerea de numerar de la banca. 

intreb si eu ca proasta '
pana in februarie listam un RJIP din PS si treceam doar totalul pe un singur rand in RJIP
din 01.03.2015 trebuie sa trec manual in RJIP toate incasarile si platile ? iar la sf. de luna fac un total in registru?
aceasta contabilitate e simpla doar cu numele!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
sau ?????// ce-mi scapa?
mersi
pana in februarie listam un RJIP din PS si treceam doar totalul pe un singur rand in RJIP
din 01.03.2015 trebuie sa trec manual in RJIP toate incasarile si platile ? iar la sf. de luna fac un total in registru?
aceasta contabilitate e simpla doar cu numele!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
sau ?????// ce-mi scapa?
mersi
-
Citez din OMFP 170/2015:
PS. Ce rost au acele zeci de semne de exclamare/intrebare////?!
In ce priveste totalurile de sfarsit de luna, asta face SagaPS, ca si pana acum, conform celor cerute de OMFPÎn condiţiile conducerii evidenţei contabile în partidă simplă cu ajutorul tehnicii de calcul, fiecare operaţiune economico-financiară se va înregistra în ordine cronologică, în funcţie de data efectuării operaţiunii de încasare/plată.
Registrul-jurnal de încasări şi plăţi se editează anual sau la cererea organului de control.
Nu prea inteleg de ce te-ai suparat asa tareSumele înregistrate în Registrul-jurnal de încasări şi plăţi se totalizează lunar.

PS. Ce rost au acele zeci de semne de exclamare/intrebare////?!