RJIP Birou notarial

Chestiuni specifice programului SAGA PS
suts

RJIP Birou notarial

#1 Mesaj de suts »

Buna ziua,
va rog sa-mi spuneti daca :
1) in RJIP al biroului notarial ar trebui sa apara si :
- taxele pt Cartea funciara si
- impozitul pe transfer proprietati , care se colecteaza de la clienti si apoi se vireaza la Trezorerie,

2) notarul si anagajatii trebuie sa tina Registru bani personali

multumesc,

iliovicid980

Re: RJIP Birou notarial

#2 Mesaj de iliovicid980 »

1. In RJIP se inregistreaza toate operatiunile, iar cuu referire la cele doua taxe, ambele se pun pe intrari, si apoi ca plati (la CF si la Trezo), insa ele nu sunt considerate venituri din activitate, respectiv nu sunt cheltuieli deductibile.
Trebuie alese cu grija cele doua tipuri de operatiuni, intrare/iesire.

2. Da, avand in vedere faptul ca dețineți casa de marcat fiscala, trebuie sa aveti acel registru.

Parerea mea.

suts

#3 Mesaj de suts »

Multumesc mult pt raspuns,
asa m-am gandit si eu,dar avand in vedere ca tinem separat o evidenta pt taxele ANCPI si una pt Impozitul pe transferf propr ,m-am gandit ca nu ar mai trebui sa apara sin in RJIP

iliovicid980

#4 Mesaj de iliovicid980 »

Ce document justificativ emiteti cand incasati acele taxe?
Chitanta/bon de casa emis de cabinetul notarial - deci acel doc il inregistrati in RJIP.
Ar fi interesant de stiut ce scrieti pe acele chitante...

Faptul ca separat tineti o evidenta a acelor taxe, e altceva.

lucac511

#5 Mesaj de lucac511 »

Incasarile de taxe ANCPI si impozit pe transferuri nu se trec in RJIP.Acestea nu reprezinta incasari ale biroului notarial,ele doar se colecteaza si se vireaza institutiilor statului.

iliovicid980

#6 Mesaj de iliovicid980 »

Cum "se colecteaza", pe baza caror documente justificative (chitanta, bon fiscal), ce scrie pe acele doc (cine incaseaza, de la cine, pentru ce) ?
Si apoi cum "se varsa" la stat? Nu se primeste o chitanta, ceva? Pe numele cui va fi?
In fine, daca aceste operatiuni nu se inscriu in RJIP, nu se emit doc de catre cabinetul notarial, cum se justifica banii din cassa in cazul unui (foarte posibil) control ANAF?

Intreb si eu, nu dau cu paru'...

tomac

#7 Mesaj de tomac »

Ba se înregistrează. Nu reprezintă venit sau cheltuieli ci sunt sume plătite în numele clientului și decontate acestuia, dar asta nu înseamnă că nu se înscriu în evidența contabilă. Nu se vor înscrie în registrul de evidență fiscală,
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

spatarl

#8 Mesaj de spatarl »

Aceasi problema este si la birouri executori judecatoresti. Am cerut clientului meu extras de cont la ,, contul consemnari'' pe luna martie si am primit un dosar de extrase( aprox. 10 pagini pe zi) . Daca tine cineva contabilitatea la executori judecatoresti va rog spuneti-mi daca ati inregistrat aceste sume in RJIP.

tamasanuc

#9 Mesaj de tamasanuc »

1.Si totusi, taxele ANCPI se incaseaza pe chitante cu antetul ANCPI, nu pe chitantele biroului notarial. Si asa, tot trebuiesc prinse in RJIP al biroului notarial ?
2.In cazul impozitului pe transfer, trebuiesc introduse zilnic aceste chitante sau pot introduce doar la sfarsitul lunii totalul pe baza unui borderou ? Impozitul pe transfer este incasat pe chitantiere separate, achizitionate de la Uniunea Notarilor, dar sunt trecute datele biroului notarial in antet.

Scrie răspuns