bon fiscal fara factura, fara CUI beneficiar
bon fiscal fara factura, fara CUI beneficiar
Buna ziua, PFA are un bon cu valoarea mica, reprezetand plata unui chitantier, bonul fiscal nu e insotit de factura si nu are CUI beneficiar inscris pe el. Cum trebuie sa inregistrez in RJIP aceasta plata astfel incat sa fie corect? daca trebuie decont de cheltuieli, cum inregistrez decontul in RJIP? Multumesc
Re: bon fiscal fara factura, fara CUI beneficiar
Buna ziua, va rog, ma ajuta cineva? Multumesc
Intocmeste un decont de cheltuieli la care atasezi bonul fiscal. Prin semnatura titularului PFA, se justifica oportunitatea si legalitatea achizitiei. Dupa care operezi plata din casa.
Buna dimineata, va multumesc pentru raspuns. Nu reusesc, totusi, sa fac inregistrarea. Am procedat astfel: am considerat ca titularul PFA stia exact suma de care are nevoie, astfel ca in data emiterii bf, sa zicem, 10 aug 2015, am inregistrat in RJIP plata de 9 lei reprezentand avans spre decontare, tip operatie ``008`` Decontari, suma care apare in RJIP luna august. Nu gasesc in Saga PS optiunea ``Deconturi`` asa cum este in Saga C, pentru a inregistra bonul fiscal si a lista decontul de cheltuieli. Practic, nu am in program optiunea de decont de cheltuieli. Unde gresesc? Multumesc.
La Casa-Banca-Deconturi
vedeti

vedeti

“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
Buna dimineata, multumesc pentru raspuns, am facut asa cum ati spus mai sus, dar tot nu obtin decontul ca la Saga C.
Daca inregistrez plata in RJIP si apoi bonul fiscal ca decont, in formularul de decont imi apare: avans primit la plecare si pe parcurs =0, suma cheltuita 9 lei, de primit 9 lei cu chitanta....
Eu vreau sa inregistrez mai intai avans, apoi decontul, ca la Saga C. Adica: avans primit la plecare 9 lei, cheltuit 9 lei, de primit 0.
Daca plata din RJIP o inregistrez ca ``decont``, imi da decontul ca in Saga C, dar nu mai apare in RJIP.
Va rog sa ma ajutati pentru ca nu mai stiu cum sa procedez ca sa fac decontul corect.
Multumesc
Daca inregistrez plata in RJIP si apoi bonul fiscal ca decont, in formularul de decont imi apare: avans primit la plecare si pe parcurs =0, suma cheltuita 9 lei, de primit 9 lei cu chitanta....
Eu vreau sa inregistrez mai intai avans, apoi decontul, ca la Saga C. Adica: avans primit la plecare 9 lei, cheltuit 9 lei, de primit 0.
Daca plata din RJIP o inregistrez ca ``decont``, imi da decontul ca in Saga C, dar nu mai apare in RJIP.
Va rog sa ma ajutati pentru ca nu mai stiu cum sa procedez ca sa fac decontul corect.
Multumesc
Buna dimineata, va rog, ma ajuta cineva? Multumesc
Am testat si merge.
Parcurge pasii urmatori:
1. Introdu un tip de operatie "Avans spre decontare" si pune bifa ca tip venituri "Venituri neimpozabile";
2. In ecranul de operatii "Casa/Banca/Deconturi" sa ai creata ca si sursa "Deconturi" (asa cum ti-a sugerat colegul hermaniec);
3. In ecranul de deconturi, in fereastra de jos, introdu ca prima operatiune, ce de acordare de avans (incasare, iar la tip operatie alegi venitul neimpozabil, cel pe care l-ai definit), dupa care introduci documentul in baza caruia inregistrezi cheltuiala efectuat;
4. listezi Decontul de cheltuiala.
Parcurgand etapele respective, decontul va arata asa cum doresti tu.
Parcurge pasii urmatori:
1. Introdu un tip de operatie "Avans spre decontare" si pune bifa ca tip venituri "Venituri neimpozabile";
2. In ecranul de operatii "Casa/Banca/Deconturi" sa ai creata ca si sursa "Deconturi" (asa cum ti-a sugerat colegul hermaniec);
3. In ecranul de deconturi, in fereastra de jos, introdu ca prima operatiune, ce de acordare de avans (incasare, iar la tip operatie alegi venitul neimpozabil, cel pe care l-ai definit), dupa care introduci documentul in baza caruia inregistrezi cheltuiala efectuat;
4. listezi Decontul de cheltuiala.
Parcurgand etapele respective, decontul va arata asa cum doresti tu.
Eugen - la tip poate să nu selecteze nimic. E și indicat pentru cazurile astea - avansuri sau aporturi ce nu sunt nici venituri și nici cheltuieli.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Cristi, m-am gandit si la varianta redata de tine. Insa, prefer sa le trec ca si cheltuieli/venituri nedeductibile/neimpozabile, pentru a aparea asa in RJIP. Urmeaza ca la calaculul impozitului sa se tina cont de incadrarea lor.
Păi apar în RJIP dacă i se pune bifă acolo.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Buna ziua, va multumesc mult pentru ajutor, am reusit sa fac cum ati scris. La tip operatie nu am scris nimic de genul operatie neimpozabila, am bifat si apare plata avansului in RJIP. La decont, prima pozitie este avansul, ca incasare, apoi bonul fiscal ca si cheltuiala deductibila, tip operatie 001 ``cheltuieli deductibil integral``. Astfel am: plata avans in RJIP, decontul este asa cum am dorit, in plus am inchis anul 2015 si am verificat lista cheltuielilor deductibile. Imi pare cheltuiala deductibila bonul fiscal cu suma corecta.Cred ca e corect acum, ce parere aveti? Multumesc