TVA 9% Taxare inversa

Chestiuni specifice programului SAGA PS
vuapi

TVA 9% Taxare inversa

#1 Mesaj de vuapi »

Buna ziua,
Folosesc Saga PS fara partea de stocuri,la iesiri (inregistat in platior T.V.A.)la facturile cu taxare inversa ,cum procedez la produsele de 9%,imi calculeaza cu cota de 24%(decl.394).Exista o modalitate s-au achizitionez si partea de stocuri din program.Multumesc,

tomac

Re: TVA 9% Taxare inversa

#2 Mesaj de tomac »

Dacă sunt facturi de intrare e simplu - puneți cota de 9%. Dacă e vorba de facturi de ieșire și D394 atunci acolo pune implicit 24%.
Altfel cu partea de stocuri activă nu e nici o problemă. Da, puteți achiziționa și partea de stocuri. Puteți solicita o factură proformă pentru o licență de stocuri suplimentară abonamentului actual.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

vuapi

#3 Mesaj de vuapi »

Multumesc,

gherghinam595

#4 Mesaj de gherghinam595 »

Avem livrari cereale cu taxare inversa si in decl 394 la valoarea livrata calculeaza automat cu 24%.Una din firmele la care am facut livrarea ne-a atras atentia, pentru ca au control si trebuie facuta rectificativa.Cum trebuie sa procedez?In decont nu este tva, normal si in informativa ar trbui sa fie tot fara tva la livrari.Daca tot fac rectificativa sa fac ce trebuie, calculez cu 9% sau nu mai pun tva.Cum se selecteaza direct din Saga, sa apara in decl 394 ca sunt livrari cereale ?

tomac

#5 Mesaj de tomac »

Se va calcula cu 9% dacă se lucrează cantitativ valoric, altfel va trebui modificat manual în D394.
În Fișiere-Articole, la cei care lucrează cantitativ-valoric, se setează cota de TVA dorită - 9% sau 24%, iar pentru cereale, în panoul de detalii, se poate completa și codul NC al acestora.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns