Buna ziua,
operatorii Aegrm colecteaza de la clienti o taxa perceputa de Ministerul de justitie. Operatorul are obligatia sa vireze aceasta suma colectata luna imediat urmatoare Ministerului.
Pe factura emisa de operator apare o pozitie: taxa minister.
Pentru inregistrarea taxei minister am creeat in "Tipuri operatii" o pozitie numita "Taxa minister" unde NU am bifat "preluat in RJIP" si de asemenea nu am selectat nimic la "Tip" - considerand ca aceasta taxa nu este venit al operatorului.
Totul a functionat ok pana la actualizarea SagaPS 3.0.250.
Incepand cu acesta actualizare atunci cand introduc factura cu taxa la pozitia "Tip oper." nu imi mai apare pozitia cu "Taxa minister", fapt care ma impiedica sa finalizez inregistararea facturii.
Va rog sa imi spuneti cum sa inregistrez factura in saga PS.
inregistrare taxa care nu constituie venit pentru PFA
Re: inregistrare taxa care nu constituie venit pentru PFA
Buna ziua,
si eu m-am confruntat cu aceeasi problema,
uite cum am facut eu:-am inregistrat ca venituri din activitate(numai asa am putut) si am incasat suma in cont,dupa care m-am dus pe Operatii/Banca/Modificare /Tip operatie buna( adica taxa de minister ),m-am verificat daca nu-mi apare ca venituri incasate si e ok !!
si eu m-am confruntat cu aceeasi problema,
uite cum am facut eu:-am inregistrat ca venituri din activitate(numai asa am putut) si am incasat suma in cont,dupa care m-am dus pe Operatii/Banca/Modificare /Tip operatie buna( adica taxa de minister ),m-am verificat daca nu-mi apare ca venituri incasate si e ok !!
Multumesc pentru raspuns. Momentan am inceput sa tin evidenta acestor incasari intr-un Excel. Voi face asta pana când voi gasi un alt soft de contabilitate care sa-mi permita sa lucrez corect. Sunt foarte dezamagit de ultimul update facut la SagaPS.
Pentru SutS si TurcuA
Si de ce nu alegeti la "tip" optiunea "venit neimpozabil"?
Si de ce nu alegeti la "tip" optiunea "venit neimpozabil"?
Buna ziua,
daca-l inregistrez ca" Venit neimpozabil"nu mai pot sa inregistrez plata lui mai departe la Ministerul de Justitie
(la Banca/Tip operatie -nu-mi mai apare acest "venit neimpozabil"),
[*]Noi avem obligatia doar de a colecta aceasta taxa si apoi a o vira mai departe la Min de Justitie
deci nu stiu cum sa fac,totul era ok inainte de versiunea 3.0.250,
va rog sa ne ajutati cumva,daca puteti,multumesc mult!!!
daca-l inregistrez ca" Venit neimpozabil"nu mai pot sa inregistrez plata lui mai departe la Ministerul de Justitie
(la Banca/Tip operatie -nu-mi mai apare acest "venit neimpozabil"),
[*]Noi avem obligatia doar de a colecta aceasta taxa si apoi a o vira mai departe la Min de Justitie
deci nu stiu cum sa fac,totul era ok inainte de versiunea 3.0.250,
va rog sa ne ajutati cumva,daca puteti,multumesc mult!!!
Poti utiliza noul cod (denumit "taxa x"), doar ca trebuie sa selectezi "I" (incasare), iar la suma sa treci valoarea cu minus, sau creezi inca un nou (pe langa de venit neimpozabil) cu tip "cheltuiala nedeductibila" (denumit "taxa x") si inregistrezi plata ca atare.
Daca doresti modificari la program trebuie sa discuti direct cu echipa Saga, adica sa le scrii e-mail cu problema pe care il ai si sa dai cat mai multe detalii.
Daca doresti modificari la program trebuie sa discuti direct cu echipa Saga, adica sa le scrii e-mail cu problema pe care il ai si sa dai cat mai multe detalii.
va multumesc tare mult !!!