Buna ziua,
Daca poate cineva sa ma ajute cu o idee. Sunt II neplatitoare de tva si am de intregistrat o factura de la Posta romana, primita pentru trimiterea unui colet postal. CUI-ul postei este cu RO, deci am introdus furnizorul ca atare, dar in cadrul facturii am un serviciu cu TVA si un serviciu fara TVA.
Cum sa inregistrez factura astfel incat sa fie bine si pentru Declaratia 392B?
M-am gandit sa inregistrez separat cele doua servicii ale facturii: o pozitie pentru serviciul purtator de tva la posta romana (cu tot cu tva) si o alta pozitie cu al doilea serviciu nepurtator de tva la posta romana, da nu vad cum ma ajuta.
Daca are cineva o idee, caci tot voi mai avea facturi de acelasi fel de la posta si as vrea sa le introduc la timp in conta.
Multumesc anticipat.
INTRARE FACTURA POSTA ROMANA CU SI FARA TVA
-
- fagarasa176
Re: INTRARE FACTURA POSTA ROMANA CU SI FARA TVA
Esti neplatitor de TVA deci nu te intereseaza tva'ul.
Poti inregistra o singura linie cu incluzand in cheltuieli si valoarea tva'ului
Poti inregistra o singura linie cu incluzand in cheltuieli si valoarea tva'ului
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
-
Multumesc pentru raspuns.
Da, aparent nu ma intereseaza tva-ul, dar cand o sa depun 392B o sa ma intereseze, de aceea caut de pe acum solutii de inregistrare astfel incat sa imi fie cat mai usor atunci.
O idee era sa inregistrez pozitii separate, iar la pozitia in care am servicii scutite de tva sa pun nedeductibil integral, dar apoi am vazut ca oricum calculul tva in declaratia 392b se face pentru toate serviciile cu 24%, iar eu am si 9%
. Asa ca,,,,in loc sa mai tin evidente intr-un excel, am mai deschis o firma in care bag tot ce am cu tva si astfel am niste jurnale mai clare din care voi prelua date pentru declaratia 392b. (desigur ca nici nu am tone de acte, altfel as fi innebunit, desi......chiar si cei care au multe acte trebuie sa faca aceasta 392B ...).
Da, aparent nu ma intereseaza tva-ul, dar cand o sa depun 392B o sa ma intereseze, de aceea caut de pe acum solutii de inregistrare astfel incat sa imi fie cat mai usor atunci.
O idee era sa inregistrez pozitii separate, iar la pozitia in care am servicii scutite de tva sa pun nedeductibil integral, dar apoi am vazut ca oricum calculul tva in declaratia 392b se face pentru toate serviciile cu 24%, iar eu am si 9%

- fagarasa176
Ba nu o sa te intereseze.zamarcarul scrie:Da, aparent nu ma intereseaza tva-ul, dar cand o sa depun 392B o sa ma intereseze,
Daca te uiti atent pe formular o sa observi ca de fapt te intereseaza daca clientii si furnizorii sunt inregistrati in scopuri de tva
Pentru FagarasA176
Dar in acel formular trebuie sa zici cat este valoare fara TVA si este TVA (iar daca ai facturi unde ai si cu TVA si fara TVA atunci programul nu o sa stie sa calculeze corect, deoarece nu va avea de unde sa stie diferenta).
Dar in acel formular trebuie sa zici cat este valoare fara TVA si este TVA (iar daca ai facturi unde ai si cu TVA si fara TVA atunci programul nu o sa stie sa calculeze corect, deoarece nu va avea de unde sa stie diferenta).

- fagarasa176
Detalii...detalii...
sume minore

Sume minore, dar se aduna.
Poti avea facturi de telefonie mobila unde sa ai si asigurare, care nu este cu TVA, iar in acest caz diferenta nu neaparat este mica.
Poti avea facturi de telefonie mobila unde sa ai si asigurare, care nu este cu TVA, iar in acest caz diferenta nu neaparat este mica.