Pagina 1 din 1

Cheltuieli sociale - masa

Scris: Mar Feb 09, 2016 11:08 am
de lunicm452
Buna ziua,
Am si eu cateva intrebari, poate ma ajutati. Am citit ca am putea oferi angajatilor masa/mancare in limita deductibila de 2% din fondul de salarii, cu titlu de cheltuieli sociale - in ideea ca ele sa nu reprezinte avantaj material.
1. Daca am 2 oameni cu salariu minim 785x2=1.570 lei, atunci acesta este fondul de salarii?
2.Cum le inregistrez in acest caz? Definesc un tip nou "cheltuieli sociale" cu tip chelt deductibile (100%) si am grija sa nu depasesc 2% din din fondul de salarii? Pot face asta lunar?
Multumesc anticipat.

Re: Cheltuieli sociale - masa

Scris: Mar Feb 09, 2016 11:45 am
de cernatv
Ce reprezintă cei 785 lei?

Re: Cheltuieli sociale - masa

Scris: Mar Feb 09, 2016 11:52 am
de lunicm452
Sal net al angajatului

Re: Cheltuieli sociale - masa

Scris: Mar Feb 09, 2016 11:54 am
de lunicm452
Revin-am citit in Codul Fiscal ca pot avea cheltuieli sociale, în limita unei cote de până la 5%, aplicată asupra valorii cheltuielilor cu salariile personalului.

Re: Cheltuieli sociale - masa

Scris: Mar Feb 09, 2016 11:58 am
de cernatv
Fondul de salarii e dat de salariile brute.
Fă un analitic la 6458.

Re: Cheltuieli sociale - masa

Scris: Mar Feb 09, 2016 12:04 pm
de fagarasa176
lunicm452 scrie:Sal net al angajatului
Pentru tine ca firma cheltuiala cu salariul este doar salariul net?
Restul contributiilor ce reprezinta?

Re: Cheltuieli sociale - masa

Scris: Mar Feb 09, 2016 1:06 pm
de lunicm452
Aveti dreptate, multumesc pt lamurire. Ajutati-ma va rog si cu inregistrarea lor. Este corect sa definesc un tip nou "cheltuieli sociale" cu tip chelt deductibile (100%)?
La sfarsitul anului le voi considera la ch deductibile avand grija sa nu fie > de 5%?
Multumesc!

Re: Cheltuieli sociale - masa

Scris: Mar Feb 09, 2016 6:53 pm
de cernatv
Scuze, nu am fost atent că e vb. de partidă simplă, de aia am spus de analitic la ct.6458.
Da, poți să faci așa cum ai spus sau poți să ai o evidență extrem de simplă într-o foaie excel.