Factura neincasata
Factura neincasata
Buna seara,
Am Saga PS pt II neplatitor de TVA si am urmatoarea situatie: o factura emisa in august 2015 pe care clientul n-o recunoaste, n-a confirmat soldul la 31.12.2015 motivand ca nu a beneficiat de respectiva lucrare, desi avem contract cu el... in sfarsit am convingerea ca nu se va incasa niciodata si as vrea sa stiu cum o pot scoate din Saga.
Multumesc!
Am Saga PS pt II neplatitor de TVA si am urmatoarea situatie: o factura emisa in august 2015 pe care clientul n-o recunoaste, n-a confirmat soldul la 31.12.2015 motivand ca nu a beneficiat de respectiva lucrare, desi avem contract cu el... in sfarsit am convingerea ca nu se va incasa niciodata si as vrea sa stiu cum o pot scoate din Saga.
Multumesc!
Re: Factura neincasata
Fiind vorba de paridiă simplă și de neplătitor de tva, e fără implicații fiscale.
Dar totuși o factură de stornare, după o discuție cu acel client, e o soluție rezonabilă.
Dar totuși o factură de stornare, după o discuție cu acel client, e o soluție rezonabilă.
Oricum trebuie sa existe o documentatie de ce refuza acceptarea serviciilor, oricum in spatele lucrarii trebuie sa existe un anumit document.
Si dupa cat timp de la emitere pot face factura de stornare?
Multumesc!
Multumesc!
Nu prea exista o limita, dar oricum nu prea merge o perioda foarte mare, doar comunicarea cu clientul nu se opreste.
Dupa cat timp se prescrie o creanta la noi?
Multumesc!
Multumesc!
La noi? Dar altundeva la cat se prescrie?
La noi, adica la partida simpla!
in ceea ce priveste incidenta prescriptiei exctinctive se aplica decretul 167/1958.( suma datorata trebuie ceruta in 3 ani de la scadenta facturilor)
@lunicm452
nu contează ce evidență contabilă conduci. contează ce spune codul civil legat de prescripție. Există termene de prescripție diferite. În funcție și de obiectul de activitate al emitentului. În general e 3 ani, dar pot exista termene de 10 ani sau 2 ani ori chiar 1 an. Vedeți codul civil din 2009 de la art.2500 încolo.
@maginap
decretul ăla e abrogat de ceva timp.
nu contează ce evidență contabilă conduci. contează ce spune codul civil legat de prescripție. Există termene de prescripție diferite. În funcție și de obiectul de activitate al emitentului. În general e 3 ani, dar pot exista termene de 10 ani sau 2 ani ori chiar 1 an. Vedeți codul civil din 2009 de la art.2500 încolo.
@maginap
decretul ăla e abrogat de ceva timp.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.