Daca un furnizor extern nu vrea sa imi vanda pe I.I.pt ca nu sint inscris in ROI, cum pot totusi cumpara acele produse electronice(multimetru, statie de lipit,etc) si folosi la punctul de lucru?E posibil?In ultima instanta le-as lua si pe persoana fizica, dar cum le bag in firma ca sa le folosesc legal?
Multumesc
achizitie din UE fara ROI
Re: achizitie din UE fara ROI
Dacă sunteți plătitor de TVA în România, atunci este obligatoriu să vă înregistrați în ROI anterior efectuării achiziției. Dacă nu sunteți plătitor de TVA în România și achiziția nu depășește echivalentul a 34000 lei, nu aveți nici o obligație, iar el nu poate refuza din acest motiv ci vă poate vinde facturându-vă cu TVA.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
Re: achizitie din UE fara ROI
Da sint platitor de tva. Multumesc
Ar fi foarte utile si niste tutoriale video pt saga PS.Nu toti stim, si uneori nici contabilii asa ca ar fi de folos mai ales ca pt voi nu ar implica mare efort sau logostica... Am vazut ceva pe youtube dar sint pentru saga C.
Ar fi foarte utile si niste tutoriale video pt saga PS.Nu toti stim, si uneori nici contabilii asa ca ar fi de folos mai ales ca pt voi nu ar implica mare efort sau logostica... Am vazut ceva pe youtube dar sint pentru saga C.