e-factura catre casa de asigurari de sanatate

Chestiuni specifice programului SAGA PS
stoicam785

e-factura catre casa de asigurari de sanatate

#1 Mesaj de stoicam785 »

Buna ziua!
Trimit e-factura pentru medici care au contract cu casa de asigurari de sanatate - CMI-uri, folosind SAGA PC. Mai nou, casa de asigurari a trimis o informare din care rezulta ca medicii raporteaza catre casa si emit factura, casa valideaza factura si emit un ID. Se specifica ca acest ID apartinand fiecarei facturi validata de casa, se va folosi la transmiterea in e-factura pe campul BT-13 - Referinta comenzii si se va completa si BT- 11- categorie Furnizor. In acest moment sunt in mare ceata, nu inteleg cum completez si cum transmit factura unui medic in e-factura. Va rog, luminati-ma. Este destul de urgent pentru ca medicii, deja au inceput sa faca raportari catre casa.
Multumesc

septimiuv

Re: e-factura catre casa de asigurari de sanatate

#2 Mesaj de septimiuv »

https://manual.sagasoft.ro/sagaps/topic-80-e-factura.html
Categoria „E-factura documentatie”.

strujanc

#3 Mesaj de strujanc »

Buna ziua! Ati reusit sa faceti factura medicului?

balanescup

#4 Mesaj de balanescup »

Va rog sa imi spuneti ce trebuie trecut ptr BT-13?

De la casa de sanatate ni se spune seria facturii generata automat de program.

In instructiuni citresc nr comenzii. Daca nu inregistrez comenzi? cum procedez? De unde stiu cei de la casa de sanatate ca este corect BT -13?

Pls help :shock: :shock:...cabinet stomatologic

balazse

#5 Mesaj de balazse »

Pentru BalanescuP
Intrii la "e-facturi" -> la fila "generare si transmitere e-facturi" si apesi pe butonul ">>" iti vor mai aparea cateva coloana -> aici poti completa manual coloana "comanda (bt-13)".
Pentru mai multe citeste manualul de utilizare despre e-factura, sectiunea "E-factura documentatie"
https://manual.sagasoft.ro/sagac/glosar-89-kw-73-letter-E.html

sveczd

#6 Mesaj de sveczd »

balanescup scrie: Joi Iul 11, 2024 2:24 pm Va rog sa imi spuneti ce trebuie trecut ptr BT-13?

De la casa de sanatate ni se spune seria facturii generata automat de program.

In instructiuni citresc nr comenzii. Daca nu inregistrez comenzi? cum procedez? De unde stiu cei de la casa de sanatate ca este corect BT -13?

Pls help :shock: :shock:...cabinet stomatologic
Numarul comenzii se genereaza din SIUI. Din meniul facturare, dupa validarea raportarii se apasa pe butonul Id EFactura si se va genera un ID unic in coloana Id Factura. Acel cod se inregistreaza. Coloanele trebuie "latite" deoarece codul are 13 caractere si in varianta standard nu se vad toate cifrele.

dogarum152

#7 Mesaj de dogarum152 »

Buna ziua, in versiunea PS 3.0.328 nu apare coloana BT11, iar in ceea ce priveste BT13, sper ca se vor prelua datele daca am facut factura din "comenzi". Tot pentru un cabinet medical trebuie sa fac factura catre Casa de sanatate. Oare nu se poate sa apara si aceste informatii in ecranul "generare si transmitere e-facturi'?
Dragi colegi, cum ati procedat cu facturile?
Multumesc

balazse

#8 Mesaj de balazse »

Pentru DogaruM152
Ai versiunea 328, ultima actualizare din 12.07.2024?
Daca nu, actualizeaza programul.

stanm711

#9 Mesaj de stanm711 »

septimiuv scrie: Lun Iul 08, 2024 6:45 pm https://manual.sagasoft.ro/sagaps/topic-80-e-factura.html
Categoria „E-factura documentatie”.
BT-11 si BT-13 nu apar pe factura.

olead195

#10 Mesaj de olead195 »

Buna ziua,
Am depistat BT-13 am introdus ID validare SIUI, dar la BT-11 ce se trece?
balazse scrie: Joi Iul 11, 2024 8:44 pm Pentru BalanescuP
Intrii la "e-facturi" -> la fila "generare si transmitere e-facturi" si apesi pe butonul ">>" iti vor mai aparea cateva coloana -> aici poti completa manual coloana "comanda (bt-13)".
Pentru mai multe citeste manualul de utilizare despre e-factura, sectiunea "E-factura documentatie"
Multumesc !!!

balazse

#11 Mesaj de balazse »

Pentru OleaD195
http://www.casan.ro/cjastm/post/type/local/2024-07-09-ro-e-factura-precizari-in-ceea-ce-priveste-fluxul-de-lucru-privind-transmiterea-facturilo.html scrie: Avand in vedere prevederile legale privind obligativitatea implementarii sistemului naţional privind factura electronică RO e-Factura, facem urmatoarele precizari in ceea ce priveste fluxul de lucru privind transmiterea facturilor:

1. Furnizorul trimite la CJAS raportarea in SIUI;
2. CJAS verifica si valideaza raportarea;
3. Dupa validarea raportarii de catre CJAS, se va genera decontul;
4. Furnizorul trimite la CJAS factura proforma on-line utilizand serviciul web existent;
5. CAS Timis valideaza facturile transmise de catre furnizori, moment in care se va genera un ID unic;
6. Acest ID va fi folosit de furnizori la incarcarea facturilor in platforma RO-e Factura pe campul BT-13- Referinta comenzii (CAMP OBLIGATORIU);

De asemenea, furnizorii au obligatia de a completa si campul BT-11-referitor la tipul de activitate al furnizorului.

CJAS Timis va putea deconta doar facturile incarcate in RO e-Factura in baza ID-ului generat la validarea acestora in SIUI;
OBSERVATII
Facturile transmise in RO e-Factura fara ID-ul generat (BT-13) trebuie STORNATE.
Facturile intocmite inaintea datei de 03.07.2024 ( data la care au fost revalidate raportarile) vor trebui, de asemenea, ANULATE.
Termenul de 5 zile pentru incarcarea facturilor in Ro e-Factura curge de la data validarii facturii de catre CJAS Timis.

stanm711

#12 Mesaj de stanm711 »

olead195 scrie: Lun Iul 15, 2024 2:56 pm Buna ziua,
Am depistat BT-13 am introdus ID validare SIUI, dar la BT-11 ce se trece?
balazse scrie: Joi Iul 11, 2024 8:44 pm Pentru BalanescuP
Multumesc !!!
La BT-11 se trece MF daca este medic de familie, STOM daca este medic stomatolog..........

Scrie răspuns