Ajutor incepător - contabilitate primară catering

Chestiuni specifice programului SAGA PS
airineia658

Ajutor incepător - contabilitate primară catering

#1 Mesaj de airineia658 »

Buna ziua! Activam in domeniul catering si contabila cu care lucrez a cerut ca noi sa facem partea de contabilitate primară. Asa că am început sa caaut tutoriale despre cum e cu producția si am reusit cât de cât să deslușesc având în vedere ca până acum nu am luat contact cu saga deloc.
Ce doresc să vă întreb, daca aveți bunăvoința a mă indruma:

În prezent producția unui meniul zilei astfel:
In gesiune am introdus articolul MENIUL ZILEI 1 definit ca produs finit la care am adaugat în REȚETĂ consumurile de materie prima pentru fiecare preparat culinar pe care meniul îl conține ( Ex: Consumurile de materie primă pentru 1 porție ciorba de perișoare, piure cu ceafa). Apoi în meniul operații producție - introduc meniul zilei și numarul de porții și îmi descarcă materia primă aferentă din gestiune.

Exista posibilitatea sa creez fiecare preparat culinar separat Ciorbă de perisoare, Ciorbă rădăuțeană, Ciorbă de burtă, piure de cartofi, orez cu legume, etc. la care să adaug în rețetă consumurile specifice apoi ulterior să creez Meniul zilei 1, Meniul zilei 2 și să adaug in rețeta fiecarui meniu combinații din elementele create anterior? (Ex: Meniul zilei 1 - ciorba de perișoare cu piure, Meniul zilei 2 - Ciorbă rădăuțeană cu orez ) astfel încat în momentul cand îl introduc în producție să preia și să descarce automat materiile prime conform retetelor preparatelor culinare create?

Sper ca am fost destul de explicit ce am solicitat. Vă mulțumesc anticipat pentru sfaturi.

herganiec

Re: Ajutor incepător - contabilitate primară catering

#2 Mesaj de herganiec »

nu lucrez cu productie momentan dar puteti dace o incercare asa.
1. creati reteta pentru ciorba 1 (nu are importanta felul) puneti ingredientele care ar trebui.
2. creati reteta pentru felul 2 (nu are importanta ce poate fii pireu cu pulpa pui) puneti ingredientele care ar trebui.
3. produceti de ex 2 buc de 1 si 2 de 2. validati sa fie pe stoc
3. creati reteta pt meniu complet si alegeti ciroba 1 si apoi felul 2.. create anterior
4. produceti meniul complet de mai sus cantitate 1 si vedeti cum apare ..

daca nu e ok cum ati vrea , devalidati si stergeti tot de la punctul 4.. la 1.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

airineia658

#3 Mesaj de airineia658 »

Am reusit. In principiu am urmat pasii indicați de dumneavoastră doar că ciorba, felul 2 ( preparatele culinare ) le-am definit ca semipreparate astfel încât să le pot baga și în producție și în rețeta finală. Mulțumesc pentru sfaturi!

herganiec

#4 Mesaj de herganiec »

Succes.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

bilceaa

#5 Mesaj de bilceaa »

Buna ziua, am o firma cu productie si doresc sa creez o gestiune si nu stiu, multumesc!

balazse246

#6 Mesaj de balazse246 »

Mergi la "fisiere" -> "gestiuni" si adaugi o pozitie.

Scrie răspuns