raport de gestiune PFA

Chestiuni specifice programului SAGA PS
teodorg133

raport de gestiune PFA

#1 Mesaj de teodorg133 »

E prima data cand folosesc Saga PS, pana acum am lucrat de ani buni pe Saca C...si dupa ce am introdus facturile si am facut NIR si am introdus si vanzariel, vreau sa scot si un raport de gestiune...sa vad stocul.....supriza e ca nu imi apar in raport, vanzarile !!???....de ce oare ?...ce n-am facut ?...toate oper.sunt validate, reg.de incas si plati e ok, acolo apar...de ce nu si la rap.de gestiune ???...ma lumineaza si pe mine cineva ?? :roll: :roll:
[color=red] "Visează ca şi cum ai trăi veşnic, dar trăieşte ca şi cum ai muri azi, căci nu contează anii din viaţa ta, ci viaţa din anii tăi".
[/color]
http://www.lumeaingerilor.ro/Home/tabid/36/Default.aspx

csedoa

#2 Mesaj de csedoa »

In ecranul de jos al ieșirii în capătul liniei unde treceți articolele aveți o căsuța "Marfa", bifați acolo articolele de tip marfa și o sa ajungă automat și pe raportul de gestiune (după validare)
"Vrei să trăieşti cum se cuvine? Învaţă mai întâi să mori." – Confucius

teodorg133

#3 Mesaj de teodorg133 »

Multumesc!!!, Andrei.... :wink: nici ca ma gandeam la casuta aceea, ca este "vinovatul"... :oops:
[color=red] "Visează ca şi cum ai trăi veşnic, dar trăieşte ca şi cum ai muri azi, căci nu contează anii din viaţa ta, ci viaţa din anii tăi".
[/color]
http://www.lumeaingerilor.ro/Home/tabid/36/Default.aspx

luchiann885

si la intrari?????

#4 Mesaj de luchiann885 »

Buna!

Foarte incantata de Saga PS.... pana in clipa din urma.... am introdus tot, frumos si am cerut un raport de gestiune. Nu imi vede intrarile! Nu am vazut nicio casuta de bifat gen stocuri. Iesirile sunt ok... Ce sa-i fac? Am cautat toate chichitele care mi-au trecut prin cap. :?:

csedoa

#5 Mesaj de csedoa »

Ai trecut si preţul de vanzare ?
"Vrei să trăieşti cum se cuvine? Învaţă mai întâi să mori." – Confucius

palose495

#6 Mesaj de palose495 »

Buna seara ! Am si eu niste nelamuriri in legatura cu un ABC. Este vorba de o II, care a returnat marfa la furnizor, iar acesta i-a facut factura storno. Intrebarea mea este, cum operez aceasta factura sa-mi scada valoarea si in raportul de gestiune si sa nu-mi apara furnizorul neachitat.
O alta intrebare.........are marfuri cu termen de valabilitate expirat. Care este procedeul de a le scade din gestiune ?
Va multumesc anticipat pentru ajutor.

balazse

#7 Mesaj de balazse »

1.1. Te pozitionezi pe factura pe care doresti sa stornezi -> apesi pe butonul "stornez" (modifici nr.doc, data si ce mai este necesar) si validezi documentul.
1.2. Mergi la "situatie furnizori" -> te pozitionezi pe furnizorul dorit -> treci la "facturi" -> apesi pe butonul "reglare avansuri/stornari" -> iti apare o fereastra si relgezi facturile -> dupa care pentru cele doua documente modifici sumele de la "neahitat la zi" sa fie indentice cu cele din "nechitat final".
Pentru partea 2 nu am un raspuns.

palose495

#8 Mesaj de palose495 »

balazse scrie:1.1. Te pozitionezi pe factura pe care doresti sa stornezi -> apesi pe butonul "stornez" (modifici nr.doc, data si ce mai este necesar) si validezi documentul.
1.2. Mergi la "situatie furnizori" -> te pozitionezi pe furnizorul dorit -> treci la "facturi" -> apesi pe butonul "reglare avansuri/stornari" -> iti apare o fereastra si relgezi facturile -> dupa care pentru cele doua documente modifici sumele de la "neahitat la zi" sa fie indentice cu cele din "nechitat final".
Pentru partea 2 nu am un raspuns.
Multumesc mult pentru raspuns......... :) :) .........dar in cazul in care o parte din produse a fost stornat, si o parte din factura achitat, nu pot storna toata factura, atunci ce e de facut ?........de exemplu, am o factura de diverse marfuri sa zicem de 500 lei, din care se achita frunizorului 150 de lei, apoi se returneaza marfa in valoare de 200 lei, pentru care furnizorul emite factura storno, restul marfurilor le-a trecut termenul de valabilitate, cum scad din gestiune si cum procedez cu furnizorul ?????

balazse

#9 Mesaj de balazse »

Iar iti pot raspunde numai la o parte din intrebare. :D
Sa zicem ca ai primit marfa in valoare de 500 lei introduci factura la intrari.
Ai platit 150 mergi sau la intrari sau la casa/baca si faci plata, rezulta ca ai o datorie fata de furnizor de 350 lei.
Ti-a facut factura de storno pentru 200 lei (adica in valoare de -200 lei), il inregistrezi la intrari si procedezi cum am mentionat mai sus, astfel datoria fata de furnizor va fi doar de 150 lei.
Pana la urma sau iti storeneaza cele 150 lei sau ii platesti.

palose495

#10 Mesaj de palose495 »

Multumesc pentru raspuns............

Imagine
Iti doresc o duminica placuta...........

Imagine

Inca mai astept, poate cineva imi spune cum fac cu marfurile cu termenul expirat............

palose495

#11 Mesaj de palose495 »

Buna seara tuturor.........
Revin iar la intrebarea mea - Cum se procedeaza cu marfurile la care le-a expirat termenul de valabilitate si se arunca ? Cum scad aceste marfuri din gestiune ?
Si mai am 2 intrebari..........
1 . Cum procedez ca marfurile returnate furnizorilor sa fie scazute si din raportul de gestiune ? Am inregistrat factura storno, la furnizori neachitati am reglat, e totul ok, dar nu se scade stocul din raportul de gestiune.........
2. Marfurile returnate, initial au fost receptionate cu adaos, dar furnizorul a facut factura storno cu suma initiala ( logic, ca doar nu va face storno si pe adaos ) si aici e semnul intrebarii, cum scad din raportul de gestiune adaosul initial ( ca doar cand am receptionat marfa in raportul de gestiune imi apare intrari cu adaos cu tot, iar cand am returnat marfa nu-mi apare la iesiri nimic )..........
Va rog frumos sa ma ajutati in aceasta problema, nu am mai avut asemenea caz, iar II vrea sa-si anuleze autorizatia, ca nu merge, dar nu mai are stoc de marfa - faptic / insa scriptic in raportul de gestiune are....
Multumesc anticipat...............
O seara placuta..........

gondorg56

intrari valuta

#12 Mesaj de gondorg56 »

am o intrare de marfa in valuta...am pret de vanzare dar tot nu-mi apare in raportul de gestiune?....ma poate ajuta cineva?...va rog...

balazse

#13 Mesaj de balazse »

Ai trecut pretul de vanzare in lei?

vaslanm

Re: raport de gestiune PFA

#14 Mesaj de vaslanm »

Buna, recent mi s-a confiscat marfa de catre garda financiara si vreau sa o scot din gestiune. mentionez ca lucrez cu saga ps. cum procedez?

vaslanm

Re: raport de gestiune PFA

#15 Mesaj de vaslanm »

va rog......astept un raspuns

Scrie răspuns