Emitere factura din Publine
-
Emitere factura din Publine
Buna ziua! Rog un ajutor cu privire la emiterea facturilor din Publine. Nu am reusit sa gasesc in instructiuni ( mea culpa) sau altfel, cum sa emit o factura din Publine. In ecranul "Mod restaurant" / pe o masa deschisa am selectat clientul, tipul de factura. I-am dat generare factura si am mesajul ca trebuie inchisa comanda. M-am intors pe masa si am incasat-o, mi-a iesit bonul fiscal cu CUI-ul pe el. Aici m-am blocat, ca nu mai pot sa ma intorc sa generez factura. Ce fac gresit? Multumesc.
- balazse246
Re: Emitere factura din Publine
Si care ii problema ca a generat bon cu CIF pe el?
Pana la urma are aceeasi valoare ca si o factura.
Sau cumva vanzarea a depasit limita de 100 eur?
Pana la urma are aceeasi valoare ca si o factura.
Sau cumva vanzarea a depasit limita de 100 eur?
-
Eu doresc sa emit factura, nu bon cu CIF client. Nu am spus ca este o problema, doar am mentionat ce am obtinut in urma operatiilor pe care le-am facut. Intrebarea mea este cum generez factura aferenta bonului fiscal in cauza. Multumesc.
- balazse246
Ii drept ca nu am folosit PuLine, dar ai introdus produsele -> "trimite comanda" -> "comanda servita" -> "incsare" -> alegi tipul -> mergi la "client" -> alegi clientul -> apesi pe "genereaza factura".
Sa ne zici daca a functionat.
Sa ne zici daca a functionat.
-
Asta am facut. Dupa ce dau incasare, nu mai pot sa aleg "genereaza factura" ptr. ca iese bonul fiscal si nu mai am la ce comanda sa dau generare factura. Daca dau generare inainte sa dau incasare, imi spune ca trebuie inchisa comanda. Aici am spus ca m-am blocat, probabil nu fac ceva cum trebuie.
- chirigiui509
Pentru (re)tipărirea facturii din PubLine parcurgeți următorii pași:
- selectați masa unde s-a făcut servirea/vânzarea;
- din "istoric masă" (cele 3 liniute de sus) selectați comanda (atentie la intervalul calendaristic) si click pe "deschide comanda";
- click pe CLIENT (pentru factura) F7 (dreapta jos);
- selectati/adaugati codul fiscal al clientului si optati pentru tipul documentului de transfer (factura cu bon fiscal);
- click pe GENEREAZA FACTURA ...restul ar trebui sa fie simplu.
Atenție la datele/informațiile care s-au transmis deja in SAGA (armonizați informațiile).
Succes!
- selectați masa unde s-a făcut servirea/vânzarea;
- din "istoric masă" (cele 3 liniute de sus) selectați comanda (atentie la intervalul calendaristic) si click pe "deschide comanda";
- click pe CLIENT (pentru factura) F7 (dreapta jos);
- selectati/adaugati codul fiscal al clientului si optati pentru tipul documentului de transfer (factura cu bon fiscal);
- click pe GENEREAZA FACTURA ...restul ar trebui sa fie simplu.
Atenție la datele/informațiile care s-au transmis deja in SAGA (armonizați informațiile).
Succes!
-
@chirigiui509, multumesc pentru indicatii, am reusit sa emit factura.